top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Drone Gladiator - Review

We kennen ze denk ik allemaal wel, gevechten van gladiatoren uit een mythologisch tijdperk in onze geschiedenis. De grootste en sterkste mannen die het tegen elkaar of gevaarlijke dieren opnamen in een gigantische arena.


Het is iets wat wij eigenlijk alleen maar kennen uit films, games of de geschiedenisboeken op school. Maar in de toekomst lijken dit soort gevechten weer helemaal hip. Alleen niet met mensen en dieren, maar met drones.

Je bevindt je op een afgelegen planeet in een gladiator arena. Zelf speel je als een drone die zich in deze arena bevindt. Je start met een aantal basiswapens en schilden. Zelf heb je de keuze aan welke je kant je welk wapen of schild monteert en hiermee kun je de drone dus zo aanpassen dat jij hem fijn vindt spelen.


Klaar met het samenstellen van je drone? Dan is het tijd om het op te nemen tegen waves van vijandelijke drones. Je begint heel makkelijk in wave 1 en worstelt jezelf zo door steeds lastiger wordende waves. Gelukkig hoef je het niet te doen met die basisspullen die je in het begin mag kiezen. Naarmate je vordert, verdien je namelijk geld. Met dit geld kun je upgrades kopen voor je drone en wordt het ook weer iets makkelijker om tegen die steeds groeiende waves aan vijanden te vechten. Na een aantal waves verslagen te hebben, krijg je ook een boss battle.

Met wat ik nu verteld heb, heb ik eigenlijk de hele game uitgelegd. Meer is er gewoon niet... Ik vind het dan ook heel jammer dat deze game geen multiplayer mode heeft, want daar zijn dit soort games gewoon ideaal voor. Daarmee had ik het spelen ook zeker weten langer volgehouden. Nu is het een singleplayer game met enkel waves aan drones die je aan willen vallen, wat vrij snel saai wordt, als je het mij vraagt.


Ook zijn de graphics en controls niet helemaal geweldig. Zo had ik vaker problemen met het activeren van het schild. Dat bleef steeds terugklappen, ondanks dat ik gewoon één keer op de knop drukte... Irritant! Maar goed, het is nu eenmaal zo. Grafisch lijkt de game hier en daar wel oké, maar over het algemeen voelt het verouderd aan. De opzet is ook vrij simpel, met veel dezelfde (basis)kleuren waardoor het geheel niet echt van je scherm spat. De laserstralen en explosies komen hierdoor wel beter tot zijn recht. Maar eerlijk gezegd, we moeten ook niet te veel verwachten van een game die bijna niks kost.


Voor de achievementhunters is deze game overigens wel interessant, want ik heb in 11 minuten 800 gamerscore bij elkaar weten te sprokkelen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een game om snel wat gamerscore te kunnen scoren voor weinig geld? Dan zit je met Drone Gladiator goed. Ben je op zoek naar iets wat je voor langere tijd kan bekoren met spannende gameplay en waar je online tegen anderen kan spelen? Dan moet ik je helaas teleurstellen. De game is leuk voor even, maar wordt vrij snel saai.


Score: 40/100

Game beschikbaar gesteld door de uitgever en beschikbaar in de store voor €4,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page