• Jolina

Dying Light 2 gameplay trailer en releasedatum onthuld

Bijgewerkt op: 29 mei 2021

In een 'Dying2know' stream op Techland's Twitch kanaal is een nieuwe gameplay trailer getoond van Dying Light 2. De game speelt zich zo'n 20 jaar na het oorspronkelijke Dying Light af, waarbij de strijd tegen het zombievirus in Harran werd verloren. Het is overigens niet nodig om deze game gespeeld te hebben voordat je aan Dying Light 2 begint.

In Dying Light 2 is 98% van de bevolking verloren gegaan aan een heftige uitbraak van een zombie virus. Hoofkarakter is Aiden Caldwell, die op zoek is naar een familielid dat hij jaren geleden in alle hectiek uit het zicht is verloren. Dit is de enige manier om antwoord te krijgen op herinneringen waar hij geen touw aan kan vastknopen.


Op basis van jouw keuzes, wordt bepaald of NPC's een bondgenoot of tegenstander worden, dus je zult tactisch te werk moeten gaan. En niet alleen overdag. Want in de nacht veranderen de regels van de wereld als bizarre monsters die jaren lang hebben kunnen muteren de straten in beslag nemen. De nachten schijnen nog heftiger te zijn dan in Dying Light. Als je durft, is dit echter het perfecte moment om op pad te gaan. Er zijn meer risico's, maar ook grotere beloningen te ontdekken. Je hebt wel dubbel zo veel parcours moves tot je beschikking met een enorme hoeveelheid parcours animaties.

Gameplaytrailer: 'Stay human'

De subtitel van Dying Light 2 is 'Stay human' en deze titel kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. Uiteraard is het de bedoeling je niet te laten bijten en een zombie te worden, maar ook je morele kompas wordt hier aangesproken in alle keuzes die je krijgt voorgeschoteld in de bizarre wereld. Gelukkig krijg je de kans om meerdere bondgenoten in de arm te nemen, want de game is met tot 4 spelers in co-op te spelen.

Release en pre-orders

Dying Light 2 krijgt een release op 7 december 2021. Het is vanaf nu ook mogelijk de game te pre-orderen. Je hebt daarbij keuze uit drie edities: een standard edition, een deluxe edition en een collectors edition.

Dying Light Platinum Edition

Naast de nieuwe gameplay video is ook de Dying Light Platinum Edition aangekondigd, waarin alle uitgebrachte content van Dying Light bij elkaar komt voor één mooie prijs. De Platinum Edition is vanaf nu beschikbaar en momenteel nog 75% afgeprijsd in de Store. Daarmee is het een mooi koopje als je toch alvast in de juiste sfeer wilt komen voor Dying Light 2.

GOOD NIGHT. GOOD LUCK.

Recente blogposts

Alles weergeven