top of page
  • Foto van schrijverJolina

E3: praktische informatie op een rij

Bijgewerkt op: 8 jun. 2021

Met nog een paar dagen te gaan, is het E3 2021 event eindelijk in zicht. Welke games worden aangekondigd? Van welke games gaan we (nieuwe) beelden zien? Welke verwachtingen kunnen we verder hebben? Het feit dat het E3 event digitaal plaats vindt, heeft er voor gezorgd dat we in ieder geval wat extra grote namen op papier hebben staan. Hier vind je alle praktische informatie op een rij.


Summer Game Fest

Datum: donderdag 10 juni

Start: 20.00 uur


Summer Game Fest is de online voorbeschouwing voor de E3 conferenties, met presentator Geoff Keighley. Er zijn een aantal 'wereld premiere' video's te verwachten in deze showcase, al is nog niet volledig duidelijk welke ontwikkelaars deelnemen. Wel is bekend dat Gearbox en 2K een 'nieuw avontuur' onthullen.


Koch Primetime Gaming Stream

Datum: vrijdag 11 juni

Start: 21.00 uur


Koch Media is dit E3 event ook aanwezig met een eigen stream. De uitgever van onder andere Dead Island, Metro en Saints Row heeft echter nog geen hints gegeven over de inhoud van de show, dus ook dat wordt afwachten.


Ubisoft Forward

Datum: zaterdag 12 juni

Start: 21.00 uur


Om 20.00 uur start de Ubisoft pre-show, met om 21.00 uur uur de Ubisoft Forward showcase. Ubisoft heeft al laten weten dat de nieuwe Rainbow Six Siege, Far Cry 6 en Riders Republic sowieso onderdeel zijn van de show.


Gearbox

Datum: zaterdag 12 juni

Start: 23.00 uur


Er gaan allerlei geruchten over een nieuwe Borderlands Game die gekoppeld zijn aan het woord 'Wonderlands'. De game zou een spin-off zijn van de Borderlands games die al zijn uitgegeven. Naar de eigen E3 showcase is via de nieuwe website bechaoticgreat.com aangekondigd dat Gearbox in samenwerking met 2K een nieuwe game gaat tonen. Voldoende om naar uit te kijken dus!


Xbox & Bethesda Games Showcase

Datum: zondag 13 juni

Start: 19.00 uur


Sinds de overname van ZeniMax Media door Microsoft, zijn Xbox en Bethesda één familie te noemen. Tot voor kort was onduidelijk wat dit betekende voor de E3 showcases, maar daar is duidelijkheid over. Er komt één grote Xbox & Bethesda Games Showcase. Voor de eerste keer samen dus, dat belooft wat!


De showcade is live te volgen via het Xbox Gaming Twitch kanaal: twitch.tv/Xbox_GamingNL.


Square Enix Presents

Datum: zondag 13 juni

Start: 21.15 uur


Square Enix heeft ook aangekondigd met zijn persconferentie 'Square Enix Presents' deel te nemen aan het E3 2021 event. We gaan daar sowieso Marvel's Avengers, Life is Strange en minimaal één nieuwe game terug zien.


Warner Bros. Games

Datum: zondag 13 juni

Start: 23.00 uur


Warner Bros. Games had grootste plannen voor hun eerste officiële E3 persconferentie. Helaas hebben ze door Corona een alternatief plan moeten bedenken. Wij zijn heel benieuwd hoe dit er uit gaat zien, zeker nadat hun Harry Potter game Hogwarts Legacy werd uitgesteld. Back 4 Blood is in ieder geval van de partij.


Capcom

Datum: maandag 14 juni

Start: 23.30 uur


Capcom is vrij last-minute bevestigd als deelnemer aan de E3 met een eigen showcase. Er valt niet heel veel te speculeren waarschijnlijk, want ze hebben er gelijk bij vermeld dat er aandacht is voor Monster Hunter Rise, Monster Hunter Stories 2, Resident Evil Village en The Great Ace Attorney: Chronicles.


Bandai Namco

Datum: dinsdag 15 juni

Start: 23.25 uur


Ook Bandai Namco heeft bevestigd deel te nemen aan de E3 2021. Wellicht zien we eindelijk wat van Elden Ring? Bandai Namco heeft verder onder andere Scarlet Nexus nog in het verschiet.


EA Play

Datum: donderdag 22 juli

Start: n.t.b.


Al enkele jaren heeft EA zich uit de officiële E3 events onttrokken om zijn eigen gamefestival te organiseren, EA Play. Normaal gesproken is dit qua timing wel kort op de E3 georganiseerd. Dit jaar heeft EA er echter voor gekozen om het EA Play Live event ruim een maand later te laten plaats vinden.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page