top of page
  • Foto van schrijverJolina

Eerste blik op Xbox Dashboard van 2023

Team Xbox heeft aangekondigd dat het werkt aan een gloednieuwe ervaring voor het Xbox dashboard, dat in 2023 voor iedereen beschikbaar komt. De nieuwe gebruikersinterface verandert daarmee een beetje ten opzichte van het huidige dashboard, terwijl er daarnaast functies worden toegevoegd zoals een speciale Microsoft Store tegel, een nieuwe Jump back in-balk en meer. Een voorbeeld is te zien in onderstaande afbeelding, met het dashboard van StormYeti.


Er zijn ook enkele wijzigingen aan de 'achterkant' van het dashboard aanstaande. Zo zegt Xbox dat wanneer je naar beneden scrolt op het nieuwe dashboard, je een selectie van samengestelde categorieën en aanbevelingen te zien krijgt, op basis van je eigen spelvoorkeuren.

De nieuwe gebruikersinterface is vanaf 8 september al beschikbaar voor geselecteerde Xbox Insiders. Het team zegt dat het feedback wil integreren in het definitieve ontwerp, dat in 2023 voor alle Xbox-gebruikers te zien zal zijn.


Opvallend is dat de nieuwe lay-out veel weg heeft van de indeling die wordt gebruikt voor de Cloud Gaming TV app die op nieuwe Samsung TV's beschikbaar is, zoals The Verge scherp heeft gespot. Hiermee lijkt Xbox het design wat te willen uniformeren.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page