top of page
  • Foto van schrijverJolina

Effie - Review

In de game Effie krijg je het verhaal te horen over Galon, een egoïstische ridder. Galon wordt vervloekt en verandert van een jonge strijder in een oud mannetje, wanneer hij weigert een vrouw te redden, die uiteindelijk een heks blijkt te zijn.


Hij legt zich daar echter niet bij neer en gaat op avontuur in een poging de vloek ongedaan te maken, op zoek naar hulp van de Elder Protectors. Dat is niet het enige wat betoverd is, in het hele land zijn magische vijanden vrijgelaten. Het is nu aan hem om te bewijzen dat zijn hart op de goede plek zit.

Effie is een 3D avonturen platformgame, die is opgebouwd uit vier verschillende werelden. Onderweg verzamel je experience point en leer je vijanden bestrijden met een magisch schild. Je krijgt je beschikking tot steeds meer aanvallen en vaardigheden. Zo heb je een lichte en zware aanval, maar kun je bijvoorbeeld ook een dashaanval of aardbeving inzetten, zodra je deze eigen hebt gemaakt.


Je schild kun je niet alleen gebruiken om aan te vallen. Je kunt er ook een beschermende boog mee oproepen, dubbelhoog springen en surfen. Surfen?? Ja, dat lees je goed! Met RT positioneer je jouw schild onder je voeten en verandert het in een waar hoverboard. Als je door speciale lichtstralen surft, neemt je snelheid explosief toe. Whieeeeehoeeeeeeeeeee!

Door de werelden heen kom je veel kleine tot middelgrote vijanden tegen. Er zit niet heel veel variatie in, maar er komen er soms op één moment behoorlijk wat op je af dus je moet scherp en alert blijven. Vooral de camera bedienen is daarbij erg belangrijk. Als één of twee vijanden letterlijk uit het zicht raken, sta je al met 2-0 achter.


Daarnaast zijn er ook enkele bossfights verwerkt in de game, waarbij je het natuurlijk opneemt tegen die onuitstaanbare heks. Je moet haar een lesje leren, vaak terwijl je jezelf ook in een platform-puzzelachtige setting bevindt, waarbij je van het ene naar het andere platform springt of zelfs cirkelzagen vermijdt. Een interessante combi van platformactie en beat 'm up fighting!

Conclusie


Hoewel het rondsurfen in de prachtige, kleurrijke wereld leuk en uniek is, is er verder weinig dat er echt uitspringt in deze game. Het is een prima avonturen platformgame, maar eigenlijk niet meer dan dat. Dat is op zich oké natuurlijk, je gaat je zeker wel vermaken met Effie als dit genre je in het algemeen bevalt.


Score: 70/100


Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page