top of page
  • Foto van schrijverJolina

Elden Ring en GTA V binnenkort speelbaar via de cloud?

Er is een interessante ontdekking gedaan in de Microsoft Store. @Knoebelbroet meldt daar dat het er op lijkt dat Xbox de ambities voor cloud gaming verder vorm aan het geven zijn met het beschikbaar maken van game in de cloud, zonder dat ze zijn toegevoegd aan Xbox Game Pass. In het voorbeeld benoemt hij Elden Ring, Grand Theft Auto V en Soul Hackers 2.

De games zijn in de Store voorzien van een button met een wolk icoontje en de tekst 'PLAY', zoals dat ook geldt voor games die beschikbaar zijn voor cloud gaming via het Xbox Game Pass Ultimate abonnement.

Dit zou een grote stap zijn in het toegankelijker maken van je digitale games, want dit zou betekenen dat je games als Elden Ring en Grand Theft Auto V overal waar je wilt kunt spelen, zonder dat je daarvoor je Xbox console bij de hand hoeft te hebben. Wel heb je, indien er geen sprake is van touch control mogelijkheden, een controller nodig om de game te besturen, zoals de Razer Kishi, SteelSeries Stratus+ of Nacon MG-X Pro.


Een officiële aankondiging van Microsoft moet nog volgen, maar met met het aanstaande Gamescom event kan het zomaar zijn dat we hier snel meer over te weten komen.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page