• Jolina

Escape Sequence - Review

Als je een mail krijgt van Xitilon, dan weet je twee dingen. Er komt een nieuwe indie game aan om te reviewen en waarschijnlijk krijg je met die game redelijk gemakkelijk 1000G in je schoot geworpen.


Voor Escape Sequence geldt dat in ieder geval ook. Deze game van ontwikkelaar Sid Fish Games is een kleine puzzelgame met 15 levels. Weet je deze allemaal te voltooien, dan heb je die 1000G binnen een uurtje in je zak. Met een guide zelfs met zo'n 20 minuten. Maar een game moet natuurlijk ook een beetje vermakelijk zijn, anders kun je net zo goed gamerscore kopen ofzo. Helaas is dat geen optie hunters, ik wil geen valse verwachtingen scheppen, maar ik benoem het meer vanwege het principe.

In Escape Sequence moet je in 15 verschillende levels proberen te ontsnappen. Dit doe je door je poppetje te verplaatsen met je D-pad. Dat is alles wat je over de besturing moet weten.


De verplaatsingen van je poppetje zijn echter wel een belangrijk aspect van de gameplay. In elk level vind je gekleurde poppetjes en diverse blokken. De gekleurde poppetjes kunnen jou helpen obstakels uit de weg te ruimen om het einde van het level te bereiken. Dit krijg je voor elkaar door blokken met afgebeelde acties te activeren, zoals ook is te zien in de gameplay video onder aan deze review.

Het puzzelaspect in deze game bestaat uit het feit dat je de blokken op de juiste manier en met de juiste timing moet koppelen. Als een gekleurd poppetje niet goed gepositioneerd staat, bereik je uiteraard geen effect. Mocht je een foutje maken, dan is dat niet erg, want je kunt er zowel voor kiezen om één stap terug te gaan of om het level volledig te herstarten.


De moeilijkheidsgraad van de levels loopt eigenlijk prima op, er is echt wel sprake van een leercurve. Op een gegeven moment ga je patronen ontdekken en dit helpt je natuurlijk enorm.

De game ziet er simpel uit en dat is ook wat je kunt verwachten van een game die minder dan 30MB geheugen vereist van de opslag van je console. De stijl spreekt me wel aan, ondanks dat de vormgeving simpel is gehouden. Less is more zullen we maar zeggen.


Wat ik wel een nadeel vind, is dat je echt maar heel kort van deze game kunt genieten. In minder dan een uur ben je er volledig door heen, de meeste puzzelfanaten zal het zelfs eerder lukken. In verhouding met de prijs van €4,99 is dat eigenlijk niet helemaal in balans.


Conclusie

Escape Sequence is een kleine puzzelgame, met redelijk vermakelijke gameplay en simpele besturing en vormgeving. Ik heb me zeker vermaakt met de game, als is die wel erg aan de korte kant in verhouding tot de prijs.


Score: 65/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven