top of page
  • Foto van schrijverArne

eXtremeRate Controller DTF LED Kit – Review

We gaan het in deze review hebben over de DTF LED kit van eXtremeRate. Deze kit verandert jouw controller in een ware lichtshow. Iets wat mij persoonlijk altijd al aansprak, mooie ledjes die door de knoppen heen schijnen. Uiteindelijk ben ik er vol voor gegaan!


Het uiterlijk van de doos waar je de kit in ontvangt, is nogal standaard te noemen, maar alles zit er wel in. Van schroevendraaiers, doorzichtige knopjes, kabeltjes tot alle andere onderdelen die je nodig hebt.


Dit is er allemaal in de doos terug te vinden:

- eXtremeRate DTF LED kit voor Xbox Series X|S

- D-pad x1

- Thumbsticks x2

- ABXY-knoppen x1

- Start/back/sync knoppen x1

- T8H schroevendraaier x1

- T6H schroevendraaier x1

- Schroeven x17

- Opener x1

- Pincet x1

Met deze set kan je de hele kit gemakkelijk aanbrengen op je controller. Je kunt deze kit alleen op batterij laten lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kit te solderen. Kies je voor de laatste optie? Dan heb je natuurlijk nog een soldeerbout nodig. Voor een paar tientjes heb je er al een, die deze taak kan verrichten. Ik heb zelf een soldeerbout van maximaal 240 graden Celsius en daarmee is het klusje prima geklaard.


Let op: Denk er aan dat de soldeerbout niet te warm wordt. Je kunt dan andere soldeerpunten raken en misschien meer kapot maken dan je lief is... Het aanbrengen van deze kit is altijd op eigen risico.

Het uiterlijk van de LED kit vind ik erg mooi, de afwerking is ook erg netjes gedaan. Zo zitten alle knoppen netjes op hun plek waar ze horen, en kan je tussen verschillende kleuren wisselen. Kortom, een leuke uitvoering!


Je vraagt je wellicht af, hoe je deze LED kit nu eigenlijk moet gebruiken? Je kunt verschillende kleuren selecteren of laten knipperen. Daarnaast heb je nog een slow fade van alle kleuren die het systeem te bieden heeft. Dit bedien je door Home-knop en Share-knop in te duwen.


Maar hoe is het om de kit in elkaar te zetten? Voor een leek is dit denk ik nog best pittig, maar wel een zeer leuk diy-project om te doen. Een uitgebreide beschrijving van hoe het moet, staat vermeldt op de eXtremeRate website en hun YouTube kanaal. Voor mensen die wat meer ervaring hebben met solderen en modding, is dit net zo makkelijk als tot drie tellen. Hieronder heb ik kort de stappen omschreven die je moet doorlopen, zodat je een beetje een idee krijgt.


Stap 1

Haal de behuizing van de controller af.


Stap 2

Haal het bovenste moederbord eraf.


Stap 3

Haal het onderste moederbord eruit, deze zit met 6 schroeven vast. Plak vervolgens het meegeleverde "stickervel" erop.


Stap 4

Soldeer de volgende punten vast op het moederbord.


Stap 5

Plaats alle meegeleverde knoppen op de juiste manier erin, schroef alles weer dicht en schroef tevens ook het bovenste moederbord weer vast. Schroef als laatste de controller weer helemaal dicht.


Stap 6

Zet je controller met een kabel of batterij aan en enjoy the show!

De eXtremeRate DTF LED kit is beschikbaar voor de prijs van $33,99, wat op dit moment ongeveer even duur is omgerekend naar euro's. Voor dat bedrag heb je geen nieuwe Xbox Series X|S controller, maar je controller krijgt in feite een tweede leven. De knoppen voelen echt als nieuw aan en spelen naar mijn persoonlijke mening zelfs een stuk beter dan de originele knoppen. En vergeet natuurlijk de LED show niet die je er extra bij krijgt! Deze kit is het dus meer dan waard.


Conclusie

De eXtremeRate DTF LED kit is absoluut de moeite waard. Vooral voor mensen die houden van diy-projecten. Het licht is erg mooi en speelt als vanouds, maar dan met mooie ledjes. Mocht je een leuke middag willen knutselen? En heb je een middagje tijd om dit te doen? Dan raad ik je dit artikel zeker aan. Een nadeel is wel dat dit project best lastig kan zijn wanneer je niet veel ervaring hebt met modding en solderen, maar uiteindelijk is het zeker een leuke "les" om te volgen.


Score: 90/100

Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page