top of page
  • Arne

eXtremeRate Series X|S Clicky Hair Triggers – Review

We gaan het in deze review hebben over de Series X|S Clicky Hair Triggers van eXtremeRate. Deze kit verandert jouw controller in een hair trigger machine. Iets wat mij persoonlijk altijd al aansprak, was het sneller kunnen reageren dan mijn vijand en dan telt elke milliseconde. De prijs van de elite controllers liggen meestal tegen de €180 en deze optie is daarmee stukken goedkoper!


Het uiterlijk van de doos waar je de kit in ontvangt, is nogal standaard te noemen, maar alles zit er wel in. Van schroevendraaiers, prying tool, kabeltjes tot alle andere onderdelen die je nodig hebt.


Dit is er allemaal in de doos terug te vinden:

- Clicky FPC board (RT&LT) 1x

- inbouw Clicky haakjes 1x

- plastic prying tool 1x

- schroevendraaier T8H & T6H

- schroeven 8x

Met deze set kan je de hele kit gemakkelijk aanbrengen op je controller en dit geeft je toch een voorsprong op anderen, door de wat snellere reactietijd die het geeft.


Let op: je hebt een soldeerbout nodig! Deze wordt niet mee geleverd in de kit. Een soldeerbout is al voor een paar tientjes online of in de bouwmarkt te koop. Denk er aan dat de soldeerbout niet te warm wordt. Je kunt dan andere soldeerpunten raken en misschien meer kapot maken dan je lief is... Het aanbrengen van deze kit is altijd op eigen risico.


Het uiterlijk van je controller blijft met deze kit volledig hetzelfde, maar als je toch aan het knutselen bent, kun je jouw controller ook veranderen door nog een LED kit aan te brengen.

De afwerking van de clicky triggers is erg netjes gedaan. Alle knoppen zitten netjes op hun plek, waar ze horen en je hebt ook nog eens een snellere reactietijd!

Je vraagt je wellicht af, hoe je deze hair trigger kit nu eigenlijk moet gebruiken? Na het installeren is het gewoon aimen en schieten geblazen. Deze kit raad ik wel af als je vooral racegames speelt, omdat je bij race games toch iets meer feeling moet hebben over het gaspedaal en dat kan niet echt meer met deze kit.

Maar hoe is het om de kit in elkaar te zetten? Voor een leek is dit denk ik nog best pittig, maar wel een zeer leuk diy-project om te doen. Een uitgebreide beschrijving van hoe het moet, staat vermeldt op de eXtremeRate website en hun YouTube kanaal. Voor mensen die wat meer ervaring hebben met solderen en modding, is dit net zo makkelijk als tot drie tellen. Hieronder heb ik kort de stappen omschreven die je moet doorlopen, zodat je een beetje een idee krijgt.

Stap 1

Haal de behuizing van de controller af.


Stap 2

Soldeer de volgende punten van de kabels vast op deze punten.

Stap 3

Vervolgens nog twee andere punten solderen en dan is het soldeerwerk klaar.

Stap 4

Zet de meegeleverde Clicky FPC boards vast.

Stap 5

Maak de controller weer netjes dicht.


Stap 6

Nu de controller weer dicht, is zie je het effect van het hair clicky systeem.

De eXtremeRate hair trigger kit is beschikbaar voor de prijs van $14,99 wat op dit moment ongeveer even duur is omgerekend naar euro's. Voor dat bedrag heb je natuurlijk geen Xbox Series X|S Elite controller. Je controller krijgt een hele snelle trigger waardoor je veel sneller kunt reageren dan je tegenstander en dus meer kans maakt om hem eerder neer te maaien dan hij jou. Mocht je ook nog de led kit willen installeren, dan heb je een controller in een volledig nieuw jasje, voor meer dan de helft van de prijs van een Elite controller.


Conclusie

De eXtremeRate Clicky Hair Trigger Kit is absoluut de moeite waard, vooral voor mensen die houden van diy-projecten. De kit is vooral aanlokkelijk als je veel shooter speelt. Wanneer je veel racegames speelt, adviseer ik je om deze kit links te laten liggen. Mocht je een leuke middag willen knutselen? En heb je een middagje tijd om dit te doen? Dan raad ik je dit artikel zeker aan. Een nadeel is wel dat dit project best lastig kan zijn wanneer je niet veel ervaring hebt met modding en solderen, maar uiteindelijk is het zeker een leuke "les" om te volgen.


Score: 95/100

Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page