top of page
  • Foto van schrijverJolina

Farm For Your Life - Review

Farm For Your Life is een game die twee hele populaire game genres combineert, namelijk farming en zombies. Niet echt voor de hand liggend he? Toch doet Secret Items Games dat gewoon effe.


Hoe dan? Nou, je begint de game op de boerderij van een oude man, die je een beetje wegwijs maakt. Hij leert je hoe je gewassen teelt, hout verzamelt en koeien melkt. Maar de eerste nacht gebeurd er gelijk iets ernstigs. Een flinke storm trekt het hele gebied binnenstebuiten. Puin overal. Dat is nog niet het ergste, want op een of andere manier heeft het ook zombies tot leven gewekt.

Het is de bedoeling dat je de boerderij en het omliggende gebied opruimt en opnieuw opbouwt, inclusief het restaurant om de hoek. Vanuit je boerderij kweek je allerlei gewassen, die je kunt verhandelen maar ook kunt gebruiken voor de recepten in je restaurant.


Tot zover het farm gedeelte. Daarnaast is het belangrijk om je boerderij goed te beschermen met bijvoorbeeld hekwerk en torens. Niet alleen vanwege die vervelende pubers die je gewassen stelen, maar ook vanwege de zombies die op je boerderij af komen. En hier komt een verrassende twist om de hoek kijken, omdat je een soort tower defense systeem moet opzetten.

Op zich een interessante en dappere combinatie die hiermee gemaakt wordt! Maar in de eerste tijd die ik in het spel heb gestoken, heb ik me vooral aan wat zaken geërgerd. Zo is de tekst, zoals in het menu of in de dialogen veel te klein. Helaas is dit ook niet aan te passen via de instellingen, dus ik raad je aan een loep bij de hand te houden om er tekstueel wijs uit te geraken.

Ook zitten er hier en daar best wat bugs, foutjes en gekke dingen in. Je kunt je karakter aanpassen in de boerderij, maar soms valt daarbij je complete gelaat weg of kledingstuk weg. Dat resulteerde bij mij in een vrouwelijk karakter met dichte ogen, geen mond en geen broek aan. Oké, right... Ach ja, kan gebeuren!


Dat was helaas niet het enige. Bij enkele opdrachten wordt met een gifgroen vlakje getoond waar je een actie uit moet voeren. Helaas bleef dat vlakje een keer staan, totdat ik de game opnieuw opstartte.

Wat ik verder best vervelend vind, is dat je bovenop of eigenlijk bijna in een ander karakter moet staan om de dialoog aan te gaan. Ook op andere momenten vloeiden karakters op vreemde wijze door elkaar heen, wat tot bijzondere taferelen leidt.


Het ergste minpunt aan deze game voor mij is echter dat de besturing behoorlijk houterig lijkt. Zoals je gewend bent van andere farm games, is de wereld van Farm For Your Life ingedeeld in vierkante hokjes. Maar om je actie op het juiste hokje toe te passen, moet je karakter natuurlijk goed gepositioneerd zijn. En dat was soms best een klusje omdat een verandering in richting leidt tot een vrij abrupte beweging. Het kwam daardoor meer dan eens voor dat ik mijn actie op het verkeerde vierkantje toepaste.

Farm For Your Life ziet er op zich schattig uit en de stijl zal menig farmgame-liefhebber kunnen bekoren. Ook de gameplay is op zich wel iets wat intrigeert, al zijn er in deze genres betere alternatieven. Er is voldoende te doen omdat je telkens nieuwe recepten, upgrades en acties krijgt, met hier een daar een verrassende twist.


Conclusie

Hoewel farming games en ook zombies mij normaal gesproken relatief snel kunnen bekoren, wist Farm For Your Life mij helaas geen moment te pakken. Dit werd met name veroorzaakt door een aantal minpunten bij elkaar opgeteld. Het concept is leuk, maar de uitvoering om mij te vermaken helaas net onvoldoende.


Farm For Your Life is digitaal beschikbaar in de Store voor Xbox One en Xbox Series X|S vanaf 24 juni 2021 voor €19,99.


Score: 50/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page