top of page
  • Foto van schrijverJolina

FIFA 22 trailer en cover onthuld

Op het Twitter account van EA Benelux was deze week te lezen dat Mbappé opnieuw de cover ster is voor de nieuwe FIFA game die er aan zit te komen, FIFA 22. De afbeelding die erbij gedeeld is, geeft al iets weg over de stijl die voor de game wordt gebruikt, met een overwegend mintgroene kleurkeuze en strak lijnenspel.


Onderaan de afbeelding is 'Ultimate Edition' te lezen. We mogen ons dus weer opmaken voor meerdere edities van de game, zoals dat de meeste voorgaande jaren ook het geval was.

Daarnaast is inmiddels ook de eerste onthullingstrailer onthuld. Hierin is te zien dat FIFA 22 data uit de echte voetbalwereld vertaalt naar ultra-realistische gameplay in iedere wedstrijd, in iedere modus. Aangedreven door HyperMotion, combineert FIFA 22 Advanced 11v11 Match Capture en Machine Learning Technology om de meest realistische, vloeiende en responsieve voetbalervaring voor next-gen consoles, die de rauwe emotie, passie en het fysieke aspect van the World’s game tot uiting brengen.


HyperMotion technology maakt de integratie mogelijk van de allereerste motion capture van 22 professionele voetballers die op hoge intensiteit spelen. Daarnaast leert EA’s eigen machine learning algorithm van meer dan 8,7 miljoen frames van hoogstaande match capture, waardoor het nieuwe animaties in real time schrijft, waardoor het organische voetbalbewegingen creëert in verschillende interacties op het veld. Of het nu gaat om een schot, pass of voorzet, HyperMotion transformeert hoe spelers bewegen met en zonder bal.


“FIFA22 biedt miljoenen fans overal ter wereld de kans om op een ongeëvenaarde manier interactie te hebben met de sport waar ze van houden,” zei Nick Wlodyka, GM EA SPORTS FIFA. “Elke speler ervaart FIFA op zijn eigen manier, maar de gameplay op het veld is een constante factor voor iedereen, dus zijn we zeer verheugd dat we een nieuwe innovatie op dit gebied kunnen aanbieden. HyperMotion brengt dat naar een nog hoger niveau op next-gen consoles en Stadia en verandert volledig hoe de game aanvoelt”.


De nieuwe game biedt ook nieuwe en innovatieve kenmerken op andere gameplay-facetten, en onze meest populaire modi waaronder Career Mode, VOLTA FOOTBALL, Pro Club en FIFA Ultimate Team™. Fans kunnen meer consistentie en te onderscheiden persoonlijkheden tussen de doelpalen verwachten met een complete vernieuwing van het keeper-systeem, een volledig nieuwe Create a Club-ervaring in Career Mode, opnieuw geconfigureerde gameplay in VOLTA FOOTBALL, en de introductie van FIFA Ultimate Team Heroes, compleet nieuwe items die verhalen van cultspelers en publiekslievelingen vertegenwoordigen.

Ook de releasedatum is bekend, FIFA 22 zal wereldwijd op 1 oktober uitkomen. Fans die de FIFA 22 Ultimate Edition voor 11 Augustus pre-orderen zullen een niet-verhandelbare FUT Heroes speler-item ontvangen vanaf 1 december. De Ultimate Edition bevat daarnaast tot 4 dagen Early Access, Dual Entitlement, FIFA-punten en meer. EA Play-leden kunnen nog meer uit FIFA 22 halen met early trial-access en maandelijkse in-game beloningen. Meer nieuws over alle innovaties in FIFA 22 zal gedurende de zomer volgen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page