top of page
  • Jolina

FIFA 23 krijgt cross-play optie

Het zal geen verrassing zijn dat de FIFA gameserie ook in 2022 met een nieuwe titel komt Shocking! Het is elk jaar echter even afwachten wat de veranderingen zijn die in de game wordt doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger, FIFA 22 in dit geval.


Hoewel EA recent een persbericht heeft uitgegeven waarin ze aangaven dat de licentie van FIFA wordt herzien, lijkt de eerst volgende game er wel in deze vorm te komen. Ondanks geruchten dat de nieuwe FIFA titel wellicht free to play wordt, zijn hier nog geen officiële meldingen van naar buiten gekomen.

Wat wel inmiddels duidelijk is volgens bronnen bij xfire.com, is dat FIFA 23 voor het eerst een cross-play optie krijgt, waardoor het mogelijk is om met al je game maatjes samen te spelen, ongeacht op welk platform je de game bezit. Bovendien zal FIFA 23 zowel het WK voor mannen als voor vrouwen bevatten.


Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan de nieuwe Hypermotion-technologie, die voor het eerst werd geïntroduceerd in FIFA 22. De technologie is vertienvoudigd en stelt het ontwikkelingsteam nu in staat om animaties van echte voetballers in echte wedstrijden vast te leggen met behulp van stadioncamera's, waardoor metingen via Xsens pakken niet meer nodig zijn. Hierdoor kan een team in één competitieseizoen schijnbaar meer dan 100 keer meer gegevens vastleggen dan ooit in de hele geschiedenis van de gamereeks.


Ondanks deze veranderingen, blijft het daarnaast wachten op nieuws rondom de toekomst van de FIFA licentie. Recente handelsmerkaanvragen suggereren dat EA het FIFA-merk gaat verlaten en de serie middels de naam EASports FC nieuw leven in wil blazen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page