• Leon

FIFA behoudt rechten Champions Leauge

Vandaag heeft Electronic Arts een meerjarige verlenging aangekondigd van zijn UEFA-licentie, waardoor de top van het clubvoetbal exclusief voorbehouden blijft aan EA SPORTS. EA breidt toegang tot voetbal videogames uit d.m.v. verschillende in-development mobiele mogelijkheden, door het bereik uit te breiden van het gratis op PC te downloaden FIFA Online 4 om in potentie 80 miljoen extra spelers te bereiken in 15 nieuwe landen. Deze uitbreiding bouwt voort op het constante groei- en succesverhaal van de EA SPORTS FIFA-franchise. EA SPORTS FIFA 21 was in 2020 de best verkopende game in het Verenigd Koninkrijk. Het blijft een van de meest populaire games ter wereld en over de gehele levensduur van de EA SPORTS FIFA-franchise zijn er nu meer dan 325 miljoen exemplaren verkocht. Bovendien zijn er meer spelers die EA SPORTS FIFA 21 spelen dan het uiteindelijke record brekende EA SPORTS FIFA 20 in dit stadium van de productcyclus, wat aangeeft dat de interesse van de fans blijft groeien.

“Het is onze visie om de meest authentieke, leukste en meest sociale voetbalervaring te bieden door onze games naar meer apparaten, landen en fans overal ter wereld te brengen,” aldus DJ Jackson, VP van EA SPORTS Brand. “EA SPORTS blijft de manier waarop fans de sport consumeren razendsnel veranderen, waarbij voetbal evolueert van een passieve en planmatige ervaring tot een interactieve ervaring die altijd beschikbaar is. Dit is “the world’s game” en EA SPORTS doet er alles aan om de spelers, sporters, clubs en competities meer met elkaar te verbinden en de liefde voor voetbal wereldwijd te laten groeien.”


UEFA en EA SPORTS zijn twee van de grootste namen in het wereldwijde voetbal en zijn synoniem aan innovatie, competitie en toewijding om “the world's game” te verbeteren. Tot dusver zijn er meer dan 150 miljoen minuten UEFA Champions League-voetbal gespeeld in EA SPORTS FIFA-games op console en pc. De nieuwe licentieverlening geeft het EA SPORTS FIFA eco-systeem het exclusieve recht op de UEFA Champions League, evenals de UEFA Europa League en UEFA Super Cup. Het partnerschap zet zich ook in om de eChampions League te laten groeien. Dit is een integraal en belangrijk toernooi binnen het competitieve game programma van de EA SPORTS FIFA Global Series.

Recente blogposts

Alles weergeven