• Jolina

Flatland Vol.2 - Review

Flatland Vol.2 is, hoe kan het ook anders, het vervolg op de game Flatland Vol.1, die op zo ongeveer alle platforms is uitgekomen, behalve op Xbox. Dat is met Vol.2 wel anders, want deze game kunnen we gewoon op onze vertrouwde Xbox spelen vanaf deze week. Dat is mooi! Maar wat is Flatland?

In Flatland Vol.2 moet je jouw vierkante karakter 'Square' (origineel toch?!) de weg wijzen door de Flooded Wells. Dit vertaalt zich in enkele levels en bonuslevels waarbij je tot het kleurrijke eindpunt er van moet komen.


Die doe je aan de hand van hele simpele en natuurlijk ingedeelde controls. Dit wil overigens niet zeggen dat de gameplay ook simpel is, verre van zelfs. Want als er achievements worden uitgegeven voor 'ga x keer dood', dat weet je hoe laat het is... Maak je borst dus maar nat! Het is wel een kwestie van 'easy to learn, difficult to master'. Gelukkig spawn je heel snel weer terug in het level als je door bent gegaan, waardoor je een snelle pace kunt aanhouden en in de flow kunt blijven.

Behalve de eenvoudige, maar futuristische loop van Flatlands Vol.2 is ook de muziek een belangrijk onderdeel. De catchy tunes zorgen ervoor dat je hoofd geen seconde stil staat op je romp en dat je tot opperste concentratie kunt komen. Die heb je ook wel nodig, want het tempo in deze platformer is behoorlijk hoog als je ver wil komen.


Je kunt de handgemaakte levels succesvol doorlopen door vooral heel veel gevaarlijke objecten te ontwijken, waardoor je dood gaat en weer aan de voorkant van het level opnieuw mag proberen. Vlakken vol pinnen, ronddraaiende bollen en virtuele papieren vliegtuigjes. Je krijgt een hoop jouw kant op gesmeten.

In de levels kom je ook toegangspunten van bonuslevels tegen, die achievements opleveren als je ze succesvol weet te doorlopen. Daarnaast speel je ook game modes vrij. De vraag is echter of hij alle gamers even lang in zijn greep weet te houden. Want dat try, error, die, repeat kan ook snel gaan vervelen.


Conclusie

Flatland Vol.2 is een flitsende, muzikale platformer die behoorlijk hardcore kan aanvoelen. De controls zijn simpel, maar het beheersen ervan vereist behoorlijk wat vaardigheid en oefening. Je kunt wel in een heerlijke trance flow komen, waarbij je een punt bereikt van opperste concentratie. Grafisch ziet het er prima uit, zeker als je er bij stil staat dat alle levels handgemaakt zijn, al zal het niet iedereen aangespreken. De game is voor €3,99 digitaal aan te schaffen in de Store.


Score: 68/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven