top of page
  • Foto van schrijverJolina

Fluffy Cubed - Review

Ik hou van katten! Feit. En katten houden van dozen. Nog een feit. Maar in Fluffy Cubed gaat het er net iets anders aan toe. De katten gaan namelijk in in de doos, maar moeten de doos vooruit duwen naar de juiste locatie om de puzzel levels te voltooien. Oh ja, en de kat? Die is fluffy, maar wel in de vorm van een vierkant blok... Purr-fectly normal, right?!

Het doel van Fluffy Cubed is heel simpel. Elk level bestaat uit een geblokte plattegrond, waarbij één of meerdere vlakken in rood zijn aangeduid. Op elk zo'n rood vlak moet een houten kist komen te staan. Deze kisten bevinden zich verspreid over de plattegrond en jouw vierkante, fluffy kitten moet deze kisten verplaatsen door ze vooruit te duwen.


De eerste levels zijn werkelijk poepsimpel en zoals in onderstaande gameplay video te zien is, zijn de eerste 40 levels zelfs binnen 15-20 minuten te voltooien. De moeilijkheidsgraad wordt echter opgevoerd met elk level. Globaal gesproken dan, want soms zit er ineens een lastig level tussen, gewoon vanwege het feit dat je de oplossing 'even niet ziet'.

In totaal zijn er maar liefst 120 levels te voltooien in Fluffy Cubed, dus daar ben je in totaal zo'n 1-2 uur mee zoet. Mijn ervaring is dat er meestal meerdere manieren zijn om een level te voltooien, dus dat biedt ruimte voor een persoonlijke aanpak. Pas echter op dat je de kisten niet in een hoek duwt, want daar krijg je ze natuurlijk nooit meer uit weg.


Grafisch is deze game, zoals je op de screenshots en in de video kunt zien, erg minimalistisch van aard. Het felle roze voert de boventoon en aangezien ik persoonlijk zeer weinig heb met deze kleur, had dat een andere kleur mogen zijn. Maar ach, het draait hier natuurlijk niet om grafische pracht, maar om de gameplay die deze breinbreker met zich mee brengt. En dit is op zich oké, hoewel het principe na een aantal levels wel wat repetitief aanvoelt.


Conclusie

Deze game scoort bij mij punten omdat er een fluffy kitten in is verwerkt! Zonder grappen en grollen is dit best een leuke, maar zeer minimalistische puzzelgame. De puzzelfans zal het zeker aanspreken, maar ben je meer actie en snelheid gewend, dan kun je beter op zoek naar een andere game. What you see, is what you get met deze game. Niets meer en niets minder.


Score: 63/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever. Fluffy Cubed is digitaal beschikbaar in de Store.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page