top of page
  • Foto van schrijverJolina

Flynn: Son of Crimson - Review

Xbox Game Pass is één van de sterkste zetten van Microsoft in de afgelopen jaren als je het mij vraagt. Een Netflix-achtig abonnement met een behoorlijk aanbod aan games, met elke maand diverse titels die erbij komen. Tegenwoordig zitten daar steeds meer games bij die vanaf de releasedatum beschikbaar komen.


Geweldig toch?! Ik heb zo menig pareltje ontdekt, ondanks dat ik al ontzettend veel games tegenkom voor review doeleinden. Flynn: Son of Crimson is deze week een van de nieuwste toevoegingen en ik zal die pleister er gelijk in één keer aftrekken... Ook dit is zo'n pareltje!

In deze game kruip je in de rol van Flynn, die het dorp Ronsantica moet behoeden van de bedreiging van de Scourge, een deken van duisternis. Flynn heeft de Crimson energie aan zijn zijde en hiermee kan hij zich wapenen tegen de Scourge door zijn wapens krachtiger te maken en bijvoorbeeld energieballen te werpen.


Dit doet hij samen met spirit Dex, zijn trouwe viervoetervriend, die in het begin van de game helaas even wordt uitgeschakeld. Spoilers wil ik ten alle tijde vermijden, maar geen zorgen, Dex krijgt zeker een belangrijke rol in Flynn: Son of Crimson.

Flynn: Son of Crimson is een actie platformer, opgebouwd uit verschillende levels die je via een wereldkaart kunt starten. Op die manier kun je ook nog eens terug om een level opnieuw te spelen en nieuwe dingen te ontdekken. Normaal ben ik niet zo'n fan van een wereldkaart, maar in deze game is het verre van storend eigenlijk.

Een van de belangrijkste pluspunten van deze game, is zijn prachtige uiterlijk. De handgemaakte pixel stijl is perfect uitgewerkt. Heel verzorgd, tot in de puntjes. Het is misschien wel één van de mooiste uitwerkingen van deze stijl die ik dit jaar gezien heb.


Dat alles wordt gecombineerd met krachtige muziek en andere audiocomponenten. Af en toe krijg je zelfs reminders aan bijvoorbeeld Zelda games, zonder dat de game als een copy cat over komt. Het blijft een eigen vibe houden. De sfeer zit er in ieder geval vanaf het begin opperbest in!

Voor mij persoonlijk het belangrijkste onderdeel van de game, is de gameplay. Veel platformers hebben last van hakkelige, stugge besturing en slecht leveldesign. Ook hier steekt Flynn met kop en schouders boven veel andere, middelmatige, games uit. De game loopt vloeiend, de besturing is simpel maar prima en de gameplay is dieper dan je zou denken.


Zo is er, behalve het platformen zelf, sprake van kleine puzzeltjes die je moet oplossen. Bijvoorbeeld door blokken de verplaatsen, switches te activeren en geheime doorgangen te vinden. In de levels zitten gouden relics verstopt die je moet verzamelen.

Alsof dat nog niet genoeg diepgang is voor zo'n relatief kleine game, krijg je op een later moment nog mogelijkheden om magic te gebruiken, je wapens te upgraden en combo's aan te leren. Stuk voor stuk kleine verdiepingen in de gameplay, die er voor zorgen dat het leuk en pakkend blijft doordat er een soort langzaam stijgende lijn in zit. Niet alles wordt gelijk aan het begin al prijs gegeven.


De moeilijkheidsgraad is ook prima. Hier en daar zul je zeker door gaan en vanaf een checkpoint opnieuw moeten beginnen, maar door het verzamelen van groene orbs kun je zelf je health onder controle houden en je health is later in de game zelfs te upgraden.


Conclusie

Xbox Game Pass heeft al enkele pareltjes op release naar Game Pass abonnees gebracht. Ook Flynn: Son of Crimson valt, wat mij betreft, wel onder deze pareltjes. De game ziet er prachtig uit, loopt soepeltjes en de gameplay is simpel, maar heeft verrassend veel diepgang. Hiermee kan Flynn: Son of Crimson zich onderscheiden van andere actie platformers. Eigenlijk doet de game weinig fout, in ieder geval geen grote dingen. Ik zou je daarom aanraden eens met Flynn en Dex op pad te gaan, zeker als je Xbox Game Pass abonnee bent.


Score: 83/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page