top of page
  • Foto van schrijverLeon

Forza Horizon 5 Hot Wheels DLC - Review

Wat later dan jullie gewend zijn, komt er toch een review van Forza Horizon 5 Hot Wheels DLC. Dit kwam doordat ik niet goed had opgelet. Ik was aan het wachten op de code van Xbox, maar die kwam maar niet. Ik had de hoop al opgegeven en toen ik tijdens de jaarlijkse Xbox Gaming barbecue een Forza controller kreeg als cadeautje van het team (door het hosselen van Nicole, DANK JE 😘😘😘), kwam ter sprake waarom we de code niet gekregen zouden hebben.

Gek dachten wij, wel de basegame gedaan destijds, maar nu niet een code van de DLC. Na nog een keer contact met Xbox kwam de aap uit de mouw. We hadden ten tijde van de Forza Horizon 5 release in november de uitgebreide versie gekregen, waar de DLC dus al inbegrepen zit. Ik had wel gekeken op de dag van release van Hot Wheels of ik wat kon vinden in de game, maar ik vermoed dat ik dat te vroeg op de dag had gedaan. Dus met enkele weken vertraging kon ik toch beginnen aan de Forza Horizon 5 Hot Wheels DLC.


In mijn vorige review gaf ik Forza Horizon 5 mijn hoogste cijfer ooit. Wat heb ik mij vermaakt met die game. Het is zelfs mijn meest gespeelde game van alle games die ik op een Xbox gespeeld heb. Tijdens de laatste Xbox Showcase was ik dan ook niet verrast dat er DLC zou komen, maar wel dat het een Hot Wheels thema is. Zelf heb ik hier vroeger niet mee gespeeld, maar wel met een goedkope AliExpress rip-off. Kom maar op dus!

Wanneer je de DLC start, krijg je direct een cinematic te zien waar je sokken van uit blazen. Wat een gevoel van snelheid zeg, over die welbekende oranje banen. En wat voor mooie plaatjes zijn dit, bizar gewoon! Het filmpje loopt naadloos over in gameplay en jij mag direct aan de slag met één van de Hot Wheels. Nadat je de race gereden hebt, moet je deze helaas weer inleveren. Je gaat namelijk beginnen bij de rookies.


Dat je bij de groentjes begint, is eigenlijk wel lekker. In deze klasse kan je alleen met auto’s spelen met B-ranking. Door verder te spelen en opdrachten te vervullen, verdien je steeds meer sterren. Met genoeg sterren unlock je weer andere klassen waarmee je snellere auto’s kan gebruiken. Dit systeem is anders dan de base game, maar stiekem vind ik het eigenlijk leuker. Ik zie graag dat ik progressie maak en zo speel je met andere auto’s, die je normaal niet zo snel pakt.

Daarnaast is wisselen van auto’s af en toe best handig. Want hoewel je met Hot Wheels normaal gesproken alleen op afgesloten circuits rijdt, heb je hier ook een kleine ‘open wereld’. Doordat je drie verschillende biomen (sneeuw, bergen, jungle) hebt, kan het belangrijk zijn om de juiste auto te kiezen. Dat verschilt natuurlijk niet van de normale game, maar het is fijn dat de gameplay en het rijden nog steeds staan als een huis.


Doordat het wat compacter is, zijn niet alle verschillende races beschikbaar. Wel heb je nog de sprint en circuit race, deze twee vond ik zelf ook altijd het leukst om te doen. Daarnaast zijn er nog de trajectcontroles, flitspalen en driften (meh!). Ook heb je story missies, deze zijn leuk om te doen omdat hier de geschiedenis van het Hot Wheels bedrijf wordt verteld. Altijd interessant om te horen. Wel is het zo, dat ik niet alles meekreeg omdat ik te geconcentreerd bezig was.

Wanneer je genoeg sterren hebt verdient, mag je de laatste race van die klasse doen. Win je die, dan mag je een klasse hoger proberen. Dit zijn eigenlijk de leukste races omdat je hier met een nieuwe Hot Wheels mag spelen. Ook zoeken ze net een moeilijkere route op dan eerdere races. Omdat ik alle opdrachten met drie sterren wil behalen, kan het soms nog best lastig zijn om overal als eerste te eindigen.


Zeg je Hot Wheels, dan zeg je snelheid, loopings en kurkentrekkers. En dat zit allemaal in de game verwerkt. Toen ik de eerste keer door een looping ging, voelde ik mijn maag net zo als in een achtbaan. Eigenlijk is het ook een achtbaan. Je gaat van een ontzettend hoge looping boven een vulkaan, naar een scherpe bocht naar links, door een kurkentrekker en om het af te maken nog kleine looping om zo bij de finishlijn te komen. Heerlijk!

Wat ook heerlijk blijft, zijn de graphics. Het was voor het eerst dat mijn vrouw iets zei over hoe mooi de game eruit ziet. Dat doet ze normaal nooit. Maar het felle oranje van de tracks, de jungle, de bergen en auto’s zien eruit om door een ringetje te halen. Dat was natuurlijk ook bij de base game, maar ik kan het niet genoeg benadrukken wat voor fantastisch werk ontwikkelaar Playground Games hier verricht heeft. Dat dit uit een €500 console gehaald kan worden, is ongekend.

Ik ben niet heel bekend met de fysieke Hot Wheels en weet ook niet hoeveel verschillende er zijn. Na een simpele Google kwam ik erachter dat er meer dan 20.000 verschillende Hot Wheels bestaan. Je kan ze ook zeker niet allemaal erin doen, maar meer dan tien had toch wel gemogen om te kunnen vrijspelen of te kopen met credits. Dit is dan ook het enige minpuntje wat ik heb met deze DLC.


Conclusie

Na een stroeve start van mijn kant, ben ik blij dat ik hier twintig uur in heb kunnen steken om Forza Horizon 5 Hot Wheels DLC op 100% te krijgen. Ontwikkelaar Playground Games tovert hier weer een meesterwerk op het scherm om van te watertanden. Het gevoel van snelheid, de verschillende werelden, de loopings en kurkentrekkers en uiteraard de Hot Wheels auto’s zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Heb je Forza Horizon 5 uitgewoond? Doe jezelf dan een plezier en koop deze DLC.


Cijfer 98/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever. Forza Horizon 5 Hot Wheels DLC is digitaal beschikbaar in de Store.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page