top of page
  • Foto van schrijverStefan

From Earth to Heaven - Review

Op zijn tijd vind ik het wel eens leuk om vooral onbekende spellen te zoeken, die mij dan toch uiteindelijk weer interessant lijken om te spelen. De ene keer krijg je op deze manier een ware parel te pakken, die ik anders waarschijnlijk nooit zou hebben gespeeld. De andere keer kan het helaas ook zo zijn dat ik volledig langs het net vis en daarmee helaas geen schat in handen heb. Valt From Earth to Heaven echter ook onder deze pareltjes?


Het verhaal achter From Earth to Heaven is eigenlijk redelijk simpel; je speelt een ziel die onwaardig is gevonden voor een verblijf in de hemel en wordt om deze reden meteen letterlijk het diepe ingegooid, tot aan de duisternis op de bodem van de oceaan. Waar andere zielen het dan zouden opgeven, besluit deze ziel echter dat hij wel waardig is voor de hemel en probeert op deze manier een weg naar de top te vinden. Elk hoofdstuk binnen de game zal daardoor ook een andere soort dimensie zijn, waar de ziel doorheen probeert te komen.

Het verhaal is eigenlijk niets meer dan een stuk tekst dat wordt voorgelezen vóór de start van een nieuw hoofdstuk. Zorg er echter wel voor dat je meteen je geluidsinstellingen aanpast. Deze zijn bij het opstarten van de game ontzettend ongebalanceerd, waardoor het bijna onmogelijk is om de verteller te verstaan. Voor de rest maakt het niet veel uit, aangezien de reguliere levels alleen uit gameplay bestaan en er verder geen verhaal aan bod komt.


Op het gebied van gameplay is From Earth to Heaven eigenlijk redelijk simpel en voegt eigenlijk vrij weinig unieke dingen toe. Zo zijn er een aantal Power-Ups te vinden, waardoor je bijvoorbeeld één dubbele sprong hebt, een platform kan laten verschijnen of zelfs de lucht in gelanceerd wordt. Deze upgrades heb je dan ook nodig om de levels te kunnen voltooien. Heel vaak is er ook een zeer precieze timing vereist om soms meerdere power-ups te verzamelen om aan de overkant te komen. Andere keren heb je deze timing juist nodig om met een normale sprong of lanceerplatform tot de overkant te raken. Doordat je tamelijk wat keren het platform op een haar na mist, kan de game ook als tamelijk pittig en frustrerend ervaren worden.

Op grafisch gebied is From Earth to Heaven erg wisselend. Er zijn enkele levels die er qua omgeving echt uitspringen, maar ook genoeg levels die het idee geven dat je eigenlijk een game uit het Xbox 360 tijdperk speelt. Daarnaast vraag ik mij ook af waarom ervoor gekozen is om in sommige levels de power-ups kleuren te geven, die bijna identiek zijn aan de achtergrond. Door het minimale kleurverschil, zijn de power-ups nagenoeg onzichtbaar en ben je meer tijd kwijt aan het zoeken hiernaar dan dat je aan het daadwerkelijke level kwijt zou moeten zijn. Ook zijn er een aantal levels die last hebben van pop-ins. In deze levels verschijnen struikjes en dergelijke dus pas op het moment dat je er bijna in staat, wat natuurlijk niet handig is in een game waar timing en omgeving juist ontzettend belangrijk zijn.


Op het gebied van controls loopt ook niet altijd alles even lekker. Zo is het navigeren van de menu's al een kunst om onder de knie te krijgen. Waar je normaal de "B" knop gebruikt om een menu terug te gaan, is deze (net als alle andere knoppen) de bevestigingsknop. Je kan de menu's dus alleen maar navigeren door echt het woord "back" als eerste te selecteren.

Binnen de game zelf lopen de controls ook niet helemaal goed. Zo is de camera meteen ontzettend gevoelig afgesteld (maximale niveau), terwijl deze in het menu op het eerste gezicht juist op het minimale lijkt te staan. Daarnaast voelt de camera ook tamelijk onhandig, waardoor je vaak niet goed ziet wanneer een platform ophoud. Deze problemen met de controls, zorgen dan ook vooral voor frustratie wanneer je voor de zoveelste keer hierdoor van een platform valt.


Conclusie:

From Earth to Heaven voelt als een game die de potentie heeft om een leuke (en pittige) platformer te zijn. Door alle slordigheidsfoutjes, is de game momenteel voornamelijk frustrerend. Wat jammer is, want de game heeft aan de andere kant ook een aantal ontzettend mooie en leuk opgezette levels neergezet. Ook het niveau van de graphics is helaas flink aan de wisselende kant. Wanneer je graag een pittige platformer wil spelen, kun je je waarschijnlijk wel een tijdje vermaken met From Earth to Heaven. Ben jezelf dan wel van te voren al bewust van de problemen met de controls, puur om frustratie te komen. Voor de gemiddelde gamer, die vooral voor zijn ontspanning speelt, raad ik deze game in zijn huidige staat echter af.


Score: 48/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page