top of page
  • Foto van schrijverLotte

From Heaven To Earth - Review

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


From Heaven To Earth dus. Een game ontwikkeld door EpiXR Games. Een ontwikkelaar waarvan ik meerdere games heb gespeeld, zoals Life of Fly en Aery. Twee game series waarin lekker relaxt rondvliegen en naar muziek luisteren centraal staat. Okay, behalve in de laatste Aery...


Gelukkig zijn mijn hersenen weer hersteld van dit trauma. Het is nu tijd om uit de hemel, of nou ja, meer lucht, te vallen en verder te gaan op de aarde. Het is tijd voor From Heaven To Earth. Een game uit de Earth and Heaven-series, evenals From Earth to Heaven.

De verhaallijn van From Heaven To Earth is niet zo heel lastig. De hoofdpersoon is uit de hemel gevallen en je volgt zijn reis terug naar de hemel. Ondertussen spring je van obstakel naar obstakel en los je soms wat puzzels op - dit allemaal terwijl je naar chille muziek aan het luisteren bent in een mooie omgeving. That's it. Punt.

Inmiddels ben er achter gekomen dat het bij deze games voornamelijk gaat om de reis en niet zo zeer om de eindbestemming. Dat betekent dat de graphics er mooi uit zien en de muziek (wel) chill is. Perfect om lekker op de bank te ploffen, terwijl je relaxt een beetje aan het gamen bent.


Alleen ik moet nu wel eerlijk toegeven dat ik From Heaven To Earth minder relaxt vind dan de eerste keer dat ik bijvoorbeeld Life of Fly heb gespeeld. Zo is de muziek al voor de zoveelste keer gerecycled. Daarnaast irriteerde de gameplay van From Heaven To Earth mij mateloos. Het springen ging vaak net niet goed genoeg, waardoor je het hele level opnieuw moest doen. Eén keer is prima, maar als je daadwerkelijk 10x een dubbele sprong halverwege het level net niet haalt om vervolgens weer helemaal vanaf start te moeten beginnen, dan is dat wel echt mega irritant.

Conclusie

From Heaven To Earth is net zoals Life of Fly en Aery zo'n heerlijke niche-game. Zelf ben ik er fan van, maar ik ken mensen die het haten... toch Stefan?! Deze game ziet er prachtig uit, maar omdat de gameplay mij dermate tegenviel, boeide mij 'de hele reis naar de eindbestemming' geen fuck meer. Enige voordeel is wel: de helft van de achievements kun je halen zonder ook maar iets gedaan te hebben. Voor de rest moet je wel wat meer moeite doen en zijn ze niet zo makkelijk te fiksen zoals in Life of Fly. Je moet daadwerkelijk in de levels duiken om op zoek te gaan naar verborgen geheimen/elementen. De vraag is nu alleen of de irritaties betreft de gameplay de waarde van de achievements overtreft. Al duurt het maar 30 a 40 minuten...


Score: 55/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever en is in de Store verkrijgbaar voor €6,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page