• Jolina

Gaat de stekker uit Anthem?

Volgens Bloomberg heeft Electronics Arts deze week een belangrijke meeting, waarbij het lot van Anthem wordt bepaald. De release van Anthem ging zo'n twee jaar geleden niet zonder slag of stoot. Er waren veel technische problemen en daarnaast was er veel commentaar vanuit de community op de saaie gameplay.


Er zijn in de tussentijd wel wat enkele verbeteringen aangebracht en er is een team bezig met een soort reïncarnatie van de game. Tot nu toe hebben we daar echter weinig van mee gekregen.

Momenteel werken er nog slechts 30 medewerkers aan de game. BioWare heeft al bevestigd dat dit team eigenlijk te klein is voor de opdracht die er ligt. Nadat Christian Daley de leiding over het project had overgenomen van de vertrokken Casey Hudson, vertrok ook hij nog eens.


EA heeft nu eigenlijk twee opties: of het gaat de teamformatie flink uitbreiden of het trekt de stekker er uit. Daarover wordt mogelijk snel meer bekend naar aanleiding van de uitkomsten van de meeting. De kans is echter groot dat EA Anthem laat voor wat het is.

Recente blogposts

Alles weergeven