top of page
  • Foto van schrijverBas

Gears 5: Hivebuster DLC - Review

Bijgewerkt op: 9 okt. 2021

Laten we beginnen met dat ik nog tot op de dag van vandaag blij ben dat een vriend me na lang zeuren heeft kunnen overhalen om Gears of War te kopen. Het leek mij in eerste instantie helemaal niks, totdat ik het schijfje in mijn Xbox 360 deed. Ik was meteen verkocht en de franchise had er een nummer 1 fan bij. Hierdoor werd ik een beetje "gepushed" om deze DLC te reviewen.

In deze uitbreiding speel je op de Galangi Eilanden en kun je kiezen uit drie personages van de Scorpio squad om mee te spelen: Keegan, Lahni en Mac, die je misschien eerder al tegen kwam in de Escape modus. Met dit team moet je proberen een swarm hive te vernietigen.

De gameplay is zoals je van Gears 5 gewend bent, met als enige verschil dat je nu ook je speciale abilities kunt gebruiken. Dit kan een groot voordeel hebben in de game en je gaat deze abilities echt nodig hebben. Je kunt de game in je eentje spelen, maar ook co-op met één of twee vrienden.

De Hivebusters DLC ziet er ontzettend goed uit, zoals je van de franchise gewend bent. Mede doordat hij enhanced is voor de Series S|X. Het speelt super en het voelt vertrouwt aan. Het enige waar ik even aan moest wennen, waren de speciale abilities. Deze vergat ik nog wel eens.

Door de grafische pracht en het fantastische geluid word je er echt ingezogen. Ik vergat hierdoor helemaal de tijd en heb hem in één ruk uitgespeeld. Als grote fan kreeg ik er geen genoeg van. Het mocht van mij nog wel veel langer duren.


Mocht je een Xbox Game Pass abonnement hebben, dan kun je deze DLC gratis downloaden. Anders kost deze content €19,99.Score: 90/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page