• Jolina

Geleerde lessen Battlefield 2042 meegenomen in ontwikkeling nieuwe titel

Het is inmiddels wel duidelijk dat Battlefield 2042 niet heeft geleverd wat het had moeten leveren. Er waren behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd in de game, waarvan EA dacht te weten dat dit was wat de fans graag wilden zien. Het tegendeel bleek waar. De game kende een slechte launch en het gonsde van de negatieve feedback. Waar EA zich eerst nog niet zo uitsprak hierin en achter de productie bleef staan, lijkt het de mening hierover nu toch wat bij te stellen.


Zo wordt de game intern inmiddels ook als 'misser' bestempeld en doen ontwikkelaar er alles aan om updates en wijzigingen door te voeren die de game nog enigszins kunnen redden. Of dat ooit nog lukt, is de grote vraag natuurlijk.

EA heeft nu echter ook aangegeven de middelen beschikbaar te stellen om de volgende Battlefield titel te verbeteren. Deze schijnt inmiddels in pre-productiefase te zijn en de geleerde lessen uit Battlefield 2042 wil EA hierin meenemen om een volgende ramprelease te voorkomen. Zo werd al benoemd dat in deze game een aantal wijzigingen, die voor het eerst zijn doorgevoerd in Battlefield 2042, teruggedraaid gaan worden.


Het is nog te vroeg om te duiden om welke wijzigingen dit gaat, maar de grootste kritieken waren hoorbaar over de 128 spelers in één map en de uitwerking van specialists. Mochten hier in Battlefield 2042 al wijzigingen in aangebracht worden, dan zijn dit natuurlijk tekenen dat deze wijzigingen ook in de nieuwe Battlefield titel worden doorgevoerd.

Recente blogposts

Alles weergeven