• Jolina

Get 10 Quest - Review

Get 10 Quest is een simpele puzzelgame. Ik hou daar van! Maar de kwaliteit van dit soort games wil nog wel eens variëren. Ik was dus reuze benieuwd wat mijn ervaring met deze game zou zijn.


Er zitten twee verschillende onderdelen in de game, namelijk een endless mode en een levels mode. Het is precies wat je er van verwacht. In de endless mode kun je eindeloos door puzzelen totdat je geen zetten over hebt. In de levels mode doorloop je levels waarbij je elke keer een specifieke opdracht krijgt.

In Get 10 Quest is het doel heel simpel. Je combineert aangrenzende blokken met hetzelfde cijfer erop, waardoor er één hoger cijfer hoger overblijft. Alle andere blokken verdwijnen en er vallen nieuwe blokken in het rooster naar beneden. Die combineer je weer met hetzelfde, aangrenzende cijfer enzovoorts enzovoorts.


In de levels mode moet je soms tot een bepaald cijfer combineren, maar één cijfer overhouden of andere specifieke opdrachten voltooien. De eerste levels zijn daarmee eigenlijk een soort verkapte tutorial, die je kennis laten maken met de basisprincipes.

Veel uitleg is er verder niet nodig, want de gameplay is heerlijk simpel. Tegelijkertijd moet je wel goed nadenken over hoe je de blokken met elkaar combineert. Een foute samenvoeging zou zomaar kunnen betekenen dat er geen mogelijkheden meer overblijven. Dat is foute boel natuurlijk.


Hoe verder je in de levels komt, hoe uitdagender het wel wordt. In het begin is er vaak sprake van een simpel vierkant als rooster, maar de vormen hiervan kunnen soms behoorlijk complex worden. Je brein wordt in ieder geval goed geprikkeld!

Verder is Get 10 Quest vooral een 'what you see is what you get' game. Het ziet er simpel uit, maar de vormgeving is wel strak en scherp. Dat heb ik wel eens anders gezien bij puzzelgames...


Voor de zeer schappelijke prijs van €2,99 in de Store is dit een heerlijk ontspannen, maar wel enigszins verslavende, puzzelgame.


Score: 78/100


Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven