top of page
  • Foto van schrijverLotte

Glass Masquerade 2: Illusions - Review

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Holy Guacamoly. Glass Masquerade 2: illusions is tot nu toe een van de meest verrassende games die ik de laatste tijd heb gespeeld. Okay, ik moet toegeven dat ik niet heel erg veel games heb gespeeld… maar los daarvan. Ik MOET verder.

Mensen die ik geregeld spreek weten dat ik helemaal verzot ben op Gems of War. GoW is en Bejeweled achtige game met RPG-elementen (als je een Candy Crash-liefhebber bent is dit mogelijk een aanrader). Zelf vind ik het heerlijk om na een drukke dag mijn hersenen leeg te maken. Om heel eerlijk te zijn, is GoW daar een ideale game voor. Het is niet lastig en je hoeft er absoluut niet over na te denken. Blijkbaar is er inmiddels een goede concurrent opgedoken. Glass of Masquerade 2: lllusions is net zo, misschien zelfs wel fijner, om te spelen!


Zeg ik dit serieus hardop?

Eigenlijk hoef ik er maar weinig woorden aan vuil te maken. De gameplay van Glass of Masquerade 2 is niet lastig en je hebt alles super snel onder de knie. Deze puzzelgame is geïnspireerd op glas-in-lood kunstwerken en is daarbij ook gecombineerd met de wonderlijke wereld van Wonderland. Ja, die van Alice inderdaad! Dus het is ontzettend kleurrijk en het ziet er qua puzzels zo mooi uit. Mijn artistieke hart maakt een sprong. Een sprong van blijheid! Het is overigens verder geen grafisch hoogstandje, maar dat is met dit soort games ook niet nodig.

Gemiddeld duurt het zo'n 20 minuten, mits het gespeeld wordt op de normale moeilijkheidsgraad, om een puzzel af te ronden. Op de hoogste moeilijkheidsgraad is dit overigens 60 minuten. Ik heb het geprobeerd, maar wauw... dat is echt super lastig. Omdat de tijdsduur van een gemiddelde puzzel dus zo'n 20 minuten duurt is het een ideale game om tussendoor eventjes te spelen. Of net zoals ik: 3 uur achter elkaar en er ineens achter komen dat het al 1 uur 's nachts is.


Het enige “minpuntje” van deze game is de soundtrack. Het is niet vervelend, het is niet naar. Het is gewoon heel gemiddeld. Gelukkig bestaan daar oplossingen voor!
Eindoordeel


Glass of Masquerade 2: Illusions is een hele grote verrassing voor mij. Nu hou ik natuurlijk ook wel een beetje van aparte games en vind ik het stiekem ook heel erg fijn om te puzzelen. Misschien is het wel één van de grootste verrassingen van de afgelopen tijd. Momenteel heb ik er een beetje last van dat weinig games mij echt boeien.


Blijkbaar heb ik met deze game de jackpot gewonnen, want ik moet en ik zal verder gaan. Het is een hele fijne game om tussendoor te spelen, maar hou de tijd wel een beetje in de gaten! Want voordat je het weet is het diep in de nacht...

(P.s. Ik zag in de Store dat het eerste deel ook beschikbaar is voor op de Xbox!)


Glass of Masquerade 2: Ilusions is beschikbaar gesteld door de uitgever en is verkrijgbaar in de Store voor € 11,99.


Score: 90/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page