top of page
  • Foto van schrijverJolina

Glitch's Trip - Review


Voordat ik je verder mee neem in wat Glitch’s Trip voor een game is, geef ik je ongevraagd een tip mee. Ben je van plan een start te maken met deze game, wijzig dan eerst de controls! De standaard instellingen zijn verre van logisch en geloof me, je hebt alle elementen in jouw voordeel nodig om door de moeilijkheidsgraad van deze game te komen.


Glitch’s Trip ziet er interessant en kleurrijk uit, maar is op bepaalde punten meedogenloos. Je kunt het jezelf wat gemakkelijker maken door een moeilijkheidsniveau te kiezen dat bij je past (casual, normal of hardcore), maar ik garandeer je dat Glitch’s Trip geen walk in de the park gaat zijn. Er is zelfs een achievement te behalen door 1000x dood te gaan... Dat zegt alles geloof ik.

Oké, dat gezegd hebbende, kunnen we door met de waan van de dag. Glitch’s Trip is een actie platformer game waarbij je zo’n 100 levels moet doorlopen over vier verschillende manen. In een wereld vol intergalactische omstandigheden moet jij Glitch helpen zijn planeet te redden.


Glitch is een groen, bolvormige alienverschijning. Zijn uiterlijk is simpel opgebouwd, maar absoluut aandoenlijk en vol uitstraling en emotie. Als je te veel geraakt wordt door vijanden, merk je gelijk dat Glitch zijn verschijning verandert.

Op zijn avontuur door de levels heen, kom je een grote hoeveelheid verschillende obstakels tegen. Vloeibaar lava, ijsblokken die onder je voeten weg smelten, turrets, slijmballen, schietende wezens die je achtervolgen tot in je heftigste nachtmerrie en ga zo maar door. En dat allemaal op het moment dat het je absoluut niet uit komt.


Er gebeurt ontzettend veel met momenten en dat kan nog wel eens leiden tot overbelasting. Hou je hoofd dus koel, want anders heb je geen schijn van kans. Alles moet kloppen om Glitch door de levels heen te krijgen. Gelukkig heb je een speciale gave die je kunt inzetten. Glitch kan namelijk, door een soort stamina te gebruiken, tijdelijk ongrijpbaar worden voor kogels, laserstralen en alle andere vijandige aanvallen en obstakels. Je moet dit echter wel perfect timen, want doordat je hier stamina voor gebruikt, kun je dit niet eindeloos inzetten.

Bij een platform game zijn graphics zeker niet altijd het belangrijkste, maar het mag gezegd worden dat Glitch’s Trip echt een prachtig plaatje is. De scherpte in de vormgeving en de spetterende kleuren maken het een gedetailleerd en netjes afgewerkt eindproduct.


Vooral de kleurrijke details in de achtergrond wanneer je wordt geraakt, dood gaat of een vijand verslaat, zijn erg tof gedaan. Het is alsof je de energie om je heen ziet bewegen.


De game bevat daarnaast nog meer leuke componenten, bijvoorbeeld dat je een nieuw uiterlijk voor Glitch kunt vrijspelen, maar dat vind ik zelf maar een detail. De kwaliteit in de basis van de game wordt geleverd door de prachtige graphics en uitdagende gameplay.

Conclusie

Glitch’s Trip is met recht een trip om niet snel te vergeten. Maar vergis je niet, het wordt flink aanpoten want de game is hier en daar meedogenloos. De visuele vormgeving is ge-wel-dig en als je wel van een uitdagende platformer houdt, kun je deze eigenlijk niet laten liggen.

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 85/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page