top of page
  • Leon

Gloednieuwe RoboCop game verschijnt in 2023

Een van de spannendste sci-fi-franchises ooit komt naar een gamescherm bij jou in de buurt! Game-uitgever NACON en Metro Goldwyn Mayer (MGM), een toonaangevend entertainmentbedrijf dat premium film- en tv-content voor diverse platformen produceert, maken bekend dat ze een samenwerking zijn aangegaan voor een gloednieuwe RoboCop-videogame die is gebaseerd op de eerste drie films in het originele RoboCop-universum.


Deze RoboCop-game krijgt een nieuw verhaal en wordt ontwikkeld door de studio Teyon, die eerder het succesvolle Terminator: Resistance maakte. De game verschijnt in 2023 voor console en pc-platformen.

RoboCop is een klassiek sci-fi action-adventure en één van Hollywoods beroemdste filmfranchises aller tijden. De eerste film in de franchise -geregisseerd door Paul Verhoeven- verscheen in 1987 en resoneert nog altijd bij het wereldwijde publiek. RoboCop viert volgend jaar zijn 35e verjaardag en is nog steeds een popcultuurfenomeen met diverse gelicenseerde producten en een sterke geschiedenis in videogames. NACON en Teyon zullen samenwerken met MGM om een ??authentieke RoboCop-game-ervaring te ontwikkelen die trouw is aan het DNA van de franchise en spelers als nooit tevoren als RoboCop laat spelen. De game krijgt een origineel verhaal dat is gebaseerd op de originele films, waarin de goede politieagent Alex Murphy – nadat hij dodelijk gewond raakte door meedogenloze criminelen – door innovatieve artsen wordt opgelapt en verbeterd in de onstuitbare, misdaadbestrijdende cyborg genaamd 'RoboCop'.

"We zijn heel blij om in samenwerking met MGM een??nieuwe visie te bieden op een populaire franchise die meer dan 30 jaar geleden werd gecreëerd. Deze game past perfect bij ons doel om gevarieerde game-ervaringen te leveren voor een zo breed mogelijk publiek," aldus Alain Falc, CEO van NACON. Robert Marick, executive vice-president global consumer products and experiences bij MGM, zei: "We kijken er erg naar uit om in samenwerking met NACON en Teyon om van MGMs tijdloze IP's met een gloednieuw verhaal terug te brengen naar gamingplatformen. De film staat bekend om zijn aangrijpende actie en complexe verhaallijn, en we vinden het geweldig dat RoboCop-fans deze elementen straks via de game persoonlijk kunnen ervaren. ”


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page