top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Golf Club: Wasteland - Review

Het leven op een andere planeet, lijkt steeds meer realiteit te worden. Al decennia lang wordt er gedacht over hoe het leven op een andere planeet zou zijn. Dit is een hot topic in science fiction TV series, games, films en ga zo maar door.


Door recente ontwikkelingen in het project van Elon Musk, lijkt het binnenkort eerder waarheid dan fictie. De eerste commerciële ruimtevlucht heeft namelijk pas plaatsgevonden! Helaas is dit natuurlijk wel beperkt tot de elite van deze wereld, die de middelen hebben om er een fors bedrag voor neer te leggen.

Maar goed, dat is een onderwerp voor een ander gesprek. Hier gaan we het over Golf Club: Wasteland hebben, wat mogelijk wel eens een toekomstbeeld zou kunnen zijn als bovenstaande zich flink ontwikkeld en niet goedkoper wordt naar mate de technologie verbetert.


In Golf Club: Wasteland is de aarde namelijk, zoals je misschien al verwacht, een Wasteland geworden. Maar behalve een wasteland is het nu ook een golfbaan voor de elite. Zij hadden namelijk het geluk (en geld) om te vluchten naar Mars voor het allemaal in de soep liep. Nu komen ze alleen nog langs voor hun favoriete sport.

De eerste paar levels zijn een beetje gemakkelijk, maar dit is omdat deze dienen als tutorial waarin jij de controls aangeleerd krijgt. Er zijn slechts een paar knoppen die je hoeft te gebruiken. Het is dus absoluut geen hogere wiskunde. De golfbanen worden met en met wel een stuk lastiger en groter en je moet met steeds meer rekening houden om zo snel mogelijk dat balletje in de hole te krijgen.


Elk level is verschillend van de vorige en neemt je mee naar een ander deel van de wereld. Op de achtergrond hoor je een radiozender, uitgezonden vanaf Mars en deze lijkt aardig wat raakvlakken te hebben met het gebied waar jij je bevindt. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik de muziek en de manier waarop deze gepresenteerd wordt in de game, echt waanzinnig goed vind. Het sluit perfect aan bij de hele setting.

Grafisch is de game verder niet zo heel bijzonder. Het is een side-scroller die vrij sombere kleuren gebruikt. Maar goed, je bevindt je dan ook op een wasteland... Kleur is een zeldzaamheid, maar deze springen er wel goed uit, als ze er zijn. Dit zorgt ervoor dat het verhaal achter de game een extra boost krijgt. Naast het verhaal kun je ook kiezen voor de challenge mode, waarin je er dus naar streeft elke golfbaan op 'Par' te behalen.


Het geheel is een hele leuke game, maar met een paar uurtjes heb je hem wel uitgespeeld en kan het op een gegeven moment toch wel aanvoelen alsof alles hetzelfde is. Dit komt vooral door het feit dat alles van de zijkant getoond wordt en dat het niet altijd even makkelijk is om goed in te schatten hoe hard je de bal moet schieten. Bij andere golfgames wordt deze kracht bepaald door een balkje wat zich vult door een knop in te houden, die je vervolgens los moet laten. Hier gebruik je de thumbstick.

Conclusie

Voor tussendoor is Golf Club: Wasteland echt een vermakelijke game. Het geeft een fictief beeld van wat best wel eens een mogelijke toekomst zou kunnen zijn, vooral gezien de recente ontwikkelingen in het ruimtereizen voor particulieren. Echter ben je met Golf Club: Wasteland binnen een paar uurtjes wel klaar en moet de gameplay je een beetje liggen. Grafisch is het ook niet heel bijzonder, maar de stijl en de muziek in het spel passen wel echt waanzinnig goed bij de setting. Dit in combinatie met de lage prijs van €9,99 maakt de game wel tot een aanwinst als je van kleine golfgames houdt.


Score: 71/100

Game beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page