• Jolina

Golf With Your Friends - Review

Golf With Your Friends is eigenlijk een oudje. Waarom nog een review dan? Nou, af en toe is het lekker weer eens wat af te stoffen en onder de loep te nemen. Golf With Your Friends viert daarnaast op 18 mei zijn 2-jarige verjaardag op Xbox One en is op 19 mei precies 1 jaar geleden toegevoegd aan de Xbox Game Pass.


De redactie is overigens ook een beetje verslaafd geraakt aan deze game. Onze maandelijkse meetings beginnen meestal 'serieus', maar we proberen altijd af te sluiten met een leuke multiplayer game. Golf With Your Friends is de laatste meetings steevast voorbij gekomen. Reden genoeg voor een feestje en wat extra aandacht dus.

Om gelijk met één van de leukste aspecten van Golf With Your Friends te beginnen, de game is in multiplayer met maximaal 12 spelers te spelen. Je moet tegenwoordig best hard nadenken als je een game wilt spelen met meer dan 6-8 spelers. Golf With Your Friends biedt deze ondersteuning en dat is gelijk één van de sterkste punten.

Een ander sterk punt is dat de game gewoon ontzettend leuk en gezellig is. Wat is de nummer één activiteit voor Nederlanders tijdens vakantie en op vakantieparken? Juist, Minigolf! Een heerlijke, schaamteloze bezigheid, die iedereen kent.


Elk potje is daar die h**ter die elke baan in 1 of 2 slagen voltooid. En elk potje is er de schlemiel, die het maximaal aantal slagen nodig heeft en keer op keer tot op 5 mm van de hole blijft stil liggen met zijn balletje. Herkenbaar toch, of niet?! Team 17, de makers van onder andere Worms en Overcooked, weten als geen ander hoe je samen online plezier maakt.

In eerste instantie lijkt het alsof er weinig te beleven valt in de game. Maar laat jezelf verrassen, de game zit vol leuke, afwisselende dingen. Leuke thema's en referenties naar andere games en veel verschillende werelden en banen.


Daarnaast kun je door te spelen ook nog eens leuke items vrijspelen om jouw bal te versieren (terwijl ik dat typ, besef ik me hoe awkward dat klinkt), zoals een kerstmuts, de hoorn van een eenhoorn en nog veel meer.

De besturing is echt poepsimpel. Je beweegt je stick naar voren om de snelheid van de bal te bepalen, kiest de richting waarin je de bal wilt slaan en drukt vervolgens op de A knop. That's it!


Heel erg simpel, al weten we allemaal dat de praktijk van minigolf nog al eens kan afwijken van hoe je het in je hoofd had voorgesteld. Dat kan in het geval van Golf With Your Friends te maken hebben met je vaardigheden, maar ook met hoe bijvoorbeeld de zwaartekracht soms gekke dingen lijkt te doen met je bal op bijzonder complexe en soms onlogische banen. Ach ja, het leidt tot meer hilariteit zullen we maar zeggen.


Het is trouwens ook mogelijk Golf With Your Friends via xCloud te spelen met touch besturing. Je hebt hiervoor geen controller nodig. Het is wel even wennen en ik vind het zelf een stuk minder fijn, maar als je jezelf snel verveelt (tijdens een hole in one activiteit op de wc bijvoorbeeld), dan is dat natuurlijk wel een uitkomst.

Ik besef me dat ik tot nu toe behoorlijk enthousiast klink. Maar zijn er dan geen minpunten aan de game? Ja, tuurlijk wel. Grafisch is Golf With Your Friends iets om heel snel de baan voor te verlaten. De omgeving is hoekig en mist details. Ook komt het regelmatig voor dat je onder de baan kijkt, zeker wanneer je jouw bal al hebt gepot en je één van jouw vrienden ziet zweten om hetzelfde te proberen.


Daarnaast is het natuurlijk geen game voor alle gelegenheden. Het is een echte partygame en leent zich daarom vooral voor het spelen met meerdere vrienden. Solo is er (letterlijk en figuurlijk) natuurlijk geen bal aan.

Conclusie

Golf With Your Friends is een ideale partygame, zeker gezien het feit dat je met behoorlijk wat mensen tegelijk kunt spelen. Het is grafisch gezien geen hoogstandje, maar uiteindelijk telt bij dit soort games vooral de mate van plezier. En plezier ga je beleven met deze game!


Als je na het lezen van deze review nog twijfelt om de game te proberen, kan ik je gerust stellen. De game is beschikbaar via Xbox Game Pass en daardoor helemaal gratis te spelen voor abonnees. Dus trommel die vrienden op en have fun!


Score: 68/100
Recente blogposts

Alles weergeven