• Jolina

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition krijgt releasedatum

Nog geen twee weken geleden kondigde Rockstar aan dat GTA fans zich binnenkort kunnen uitleven met Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, een remaster bundel waarin Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: San Andreas en Grand Theft Auto: Vice City te vinden zijn. Een exacte releasedatum werd nog niet gegeven, maar die is er nu wel.


The Trilogy - The Definitieve Edtion komt op 11 november aanstaande in digitale versie naar Xbox Series X|S en Xbox One. Pre-orders zijn vanaf dit moment te plaatsen in de Store voor de prijs van €59,99. De fysieke versie voor Xbox Series X|S en Xbox One is vanaf 7 december aanstaande beschikbaar.

Beleef de games waar het allemaal mee begon – de games die ongekende vrijheid introduceerde in drie levende, ademende werelden gevuld met hilarische actie, rijke, filmische verhalen, klassieke personages en onvergetelijke muziek.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition brengt de klassieke werelden van Liberty City, Vice City en San Andreas naar moderne platforms en introduceert nieuwe, op GTAV geïnspireerde moderne besturingselementen. Daarnaast zijn er over de hele linie visuele verbeteringen, zoals resolutie-upgrades en verbeterde visuele getrouwheid over de hele wereld, en nog veel meer om de drie games getrouw te tunen en te verbeteren met behoud van de originele esthetiek.


Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition introduceert uitgebreide moderne besturingsupgrades, waaronder verbeteringen aan het richten en lock-on mikken, bijgewerkte Weapon en Radio Station Wheels. Ook zijn de Mini-Maps bijgewerkt met verbeterde navigatie zodat spelers waypoints naar bestemmingen kunnen instellen, en zijn er geüpdatete Achievements, Trophies, en meer. De Nintendo Switch-versie beschikt ook over Switch-specifieke besturing, waaronder Gyro-richten, evenals camerazoomen, pannen en menuselecties via het touchscreen, terwijl de pc-versie ondersteuning biedt voor NVIDIA DLSS en extra nieuwe prestaties via de Rockstar Games Social Club.

Extra verbeteringen in alle drie de titels zijn onder andere een volledig herbouwd verlichtingssysteem; verbeterde schaduwen, weersomstandigheden en reflecties; verbeterde personage- en voertuigmodellen; samen met nieuwe texturen met een hogere resolutie voor gebouwen, wapens, wegen, interieurs en meer. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition bevat ook een reeks milieu-upgrades, waaronder geheel nieuw gebladerte, gladdere oppervlakken en grotere tekenafstanden om een nieuw niveau van diepte en helderheid in de hele wereld te bieden.

Oorspronkelijk ontwikkeld door Rockstar Games, en nu is Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition aangepast aan moderne platforms door Grove Street Games met behulp van Unreal Engine om deze klassiekers levendiger en meeslepender dan ooit te maken. Daarmee wordt de erfenis van de serie gevierd die interactief entertainment definieerde en videogames in het centrum van cultuur zette. Blijf op de hoogte via Rockstar Newswire voor meer informatie en bekijk de gloednieuwe site voor Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition.


Daarnaast heeft Rockstar nog een kleine verrassing voor de fans, want het heeft ook aangekondigd dat Grand Theft Auto: San Andreas - The Definitive Edition vanaf 11 november beschikbaar komt in Xbox Game Pass.

Recente blogposts

Alles weergeven