top of page
  • Foto van schrijverLeon

Grote ontwikkelaar opent kantoor in Nederland

Pearl Abyss, een toonaangevende Zuid Koreaanse ontwikkelaar en uitgever van videogames, heeft voor Nederland gekozen als vestigingsplaats van het Europese hoofdkantoor. Het bedrijf is met name bekend van de Black Desert franchise, die wereldwijd door meer dan 40 miljoen spelers wordt gespeeld. De franchise genereerde tot op heden meer dan 2 miljard US dollar omzet.

Pearl Abyss Europe biedt een breed scala aan lokale publishing expertise, met als hoofdtaak het bedienen van de Europese markt met toegewijde live-ops, server infrastructuur, community management, customer support, lokalisatie, marketing en public relations services. Daarnaast focust het Europese team op het ontginnen van nieuwe markten, en het versterken van de positie in territoria waar Pearl Abyss reeds actief is.


Het Europese hoofdkantoor is, naast de werkzaamheden voor Black Desert, verantwoordelijk voor het uitgeven van nieuwe in-house titels zoals Crimson Desert, DokeV en Plan 8.

Lybee Park, Vice President Pearl Abyss Europe, over de opening van het nieuwe kantoor: “Onze Europese fans zijn erg belangrijk voor ons, en we geloven sterk in de toegevoegde waarde van een fysieke aanwezigheid in de regio. Met de oprichting van Pearl Abyss Europe willen we de best mogelijke service verlenen aan onze spelers, en een team van experts bouwen dat de lancering van onze toekomstige line-up ondersteunt.”

Naast de opening van het Europese hoofdkantoor, heeft Pearl Abyss ook het Amerikaanse kantoor in Los Angeles uitgebreid. Daarmee onderstreept het bedrijf de toewijding om optimale service te leveren aan haar spelers in Westerse markten.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page