top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Hello Neighbor 2 (Beta) - Review

Hello Neighbor, een unieke horror game, krijgt eind dit jaar een vervolg, namelijk "Hello Neighbor 2". De release staat nu gepland voor 6 december 2022, maar er zijn al genoeg test versies verspreid om de eerste meningen te horen. Ook mensen die de Deluxe Edition van de game gepre-ordered hebben, kunnen al aan de slag met de beta. Zodoende hebben wij ook een beta key gekregen om de game al te (p)reviewen in zijn huidige staat.


In de eerste Hello Neighbor, speelde je een kind die op onderzoek uitgaat in het huis van je buurman. Hij had namelijk genoeg geheimen te verbergen in zijn kelder. Hiervoor moest je heel voorzichtig te werk gaan, anders kwam de buurman je achterna om je bij je nekvel te pakken.


Hello Neighbor 2 neemt duidelijk de goede elementen uit zijn voorganger mee, maar heeft het ook wat nieuws te bieden?

Natuurlijk heeft de game wat nieuws te bieden, anders hadden ze het eerste deel net zo goed FIFA kunnen noemen (sorry not sorry). Zo zijn er vernieuwende mechanics toegevoegd, waaronder het kunnen openen van een raam om er vervolgens doorheen te kruipen. Dit past perfect thuis in het straatje van Hello Neighbor, want deze game draait echt om het sluipen en verstoppen. Hiernaast zijn ook de puzzels wat complexer geworden door zekere elementen toe te voegen. Eén van deze nieuwe elementen, is de open wereld van Hello Neighbor 2. Ja, je leest het goed! Waar het eerste deel zich beperkte tot het huis van de buurman, heb je nu een hele map om te verkennen.


De controls maken het echter nog een stukje lastiger om deze puzzels op te lossen en de open wereld te verkennen. Deze zijn namelijk erg houterig en traag. Ik heb de horizontale gevoeligheid serieus op 200% gezet, wat overigens het maximum is, om een beetje fatsoenlijk rond te kunnen kijken. Hiernaast zijn er nog wel genoeg andere dingen op te merken die wat gesleutel nodig hebben. Zo ben ik ook op een zolder uit het niets door een gat gevallen en kwam ik onder de map terecht. Maar daarom is het nu ook nog een beta en gaan we daar niet te veel over zeuren. Er wordt vooraf ook al gewaarschuwd dat dit niet de uiteindelijke staat van de game is en er nog dingen kunnen veranderen, daarmee is de game in zekere zin ook spoilervrij in zijn huidige staat.

Overigens is het dit keer geen enge buurman die je probeert te pakken, maar de zogenaamde 'The Guest'. Op het moment lijkt hij altijd uit het niets te komen en kun je nooit met duidelijkheid zeggen wanneer hij je nu precies te grazen neemt. Wat in elk geval opviel is dat het (meestal) gebeurde als ik net iets te ver in het donker stond. Wel alleen als dit op straat was.

Het moment dat hij echter in actie komt, heeft nog wat sleutelwerk nodig. Je krijgt namelijk totaal geen kans om je 'fout' recht te trekken en te vluchten. Bovendien is het gewoon te gevoelig afgesteld en kan dit soms je manier van spelen flink belemmeren.


Maar de game heeft duidelijk genoeg potentie en ze hebben nog ongeveer 7 maanden de tijd om alles op orde te krijgen. Als dat allemaal lukt, dan heb je echt een super vervolg te pakken. Stiekem hoop ik ook op een soort van multiplayer mode, maar dat is allemaal speculatie en toekomstmuziek. Tot die tijd hebben we het hier mee te doen en krijg je wel al enigszins een idee van wat de game uiteindelijk gaat worden.

Conclusie

Hello Neighbor 2 is momenteel nog in beta fase, wat ook overduidelijk te merken is aan bijvoorbeeld de houterige controls. Wat de game wel laat zien, is dat het de goede elementen uit het vorige deel meeneemt en hier nog een aantal positieve dingen aan weet toe te voegen. Waaronder de open wereld en complexiteit van de puzzels. Een mooi vooruitzicht dus, hopelijk pakken ze de bugs en glitches op voor de release in december.Score: 71/100

Game beschikbaar gesteld door de uitgever en is te pre-orderen in de store voor €59,99

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page