top of page
  • Foto van schrijverLotte

Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats - Review

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


Games hebben niet altijd een diepzinnige en complex verhaallijn nodig om leuk te zijn. Dit bewijst Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats. Toen ik de titel zag, was ik meteen verkocht. Want, hallo! KATTEN!

Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats is een jigsaw puzzle game die, zoals de titel al wel weggeeft, draait om schattige katten en dieren. Ondanks dat katten natuurlijk dieren zijn, heeft deze game een apart kattensegment. Dus nog meer katten!


Het is absoluut geen moeilijke game. Daarnaast is het ook geen super geweldige goede game. Wat het wel is? Gemakkelijk en eigenlijk ook wel enigszins bevredigend. Het niveau van 'het-past-precies'-bevredigend.

gif

We gaan nu even een visualisatie spelletje doen zodat ik vrij makkelijk kan uitleggen wat voor game dit is. Denk aan een schattig line-art kat (of een ander dier natuurlijk).


Gelukt? Okay.Plaats nu deze schattige kat op een grid, die bestaat uit een een aantal vierkanten. Draai deze vierkantjes 90°, 180°, 270° (360° heeft niet veel zin, hèhè). Zoals je je wel kan voorstellen, komt hier nu een schattige kat uit, alsof er een bom op is gevallen. Nu kan je de kans grijpen om deze puzzel op te lossen, door alle vierkantjes links- of rechtsom draaien tot het schattige katje weer terug is gekomen. Easy peasy, lemon squeezy, right?

Misschien is het te makkelijk? Mogelijk, maar dat boeit mij lekker helemaal niks. Het zal mij eigenlijk niks verbazen dat het juist dáárom draait. Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats is namelijk niets meer of minder dan een simpele puzzelgame, waarin je de puzzelstukjes goed moet neerleggen.


Het is niet moeilijk. Het voelt misschien enigszins nutteloos aan, maar als je het mij vraagt, is dat gamen in het algemeen :). Het lastige, *kuch... *kuch... Het "lastige" van deze game is het vinden van de aanknopingspunten om de puzzels op te lossen, want wanneer alle stukjes niet op hun plek liggen, kan het nogal chaotisch overkomen. Dat is juist zo fijn aan deze game, om orde te vinden in de chaos.

Conclusie

Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats is absoluut niet weggelegd voor iedereen. Ik bedoel, je moet sowieso wel katten- of dierenliefhebber zijn, want anders ga je echt geen dierenpuzzels oplossen. Daarnaast moet je vooral ook houden van puzzelgames in het algemeen. Is dat niet zo? Dat is niet erg. Begrijpelijk zelfs. Ik hou ook niet van horrorgames. Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats is in ieder geval een leuke game om af en toe tussendoor te spelen. Gewoon een paar puzzeltjes oplossen en een paar achievements binnen harken. En het beste aan de game is, dat je dan misschien wel extra relax je volgende game opstart.


Score: 70/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever. Hidden Shapes: Animals + Lovely Cats is digitaal verkrijgbaar in de Store.
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page