top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Hitman 3: Seven Deadly Sins DLC - Review

Daar is hij dan, de Hitman 3: Seven Deadly Sins DLC. Deze DLC bestaat uit, je raadt het misschien al, zeven verschillende delen. Het seizoen van Greed (hebzucht) is hierin de eerste dodelijke zonde en zal gedurende het jaar aangevuld worden met de volgende zes dodelijke zonden:


- Pride (trots)

- Wrath (razernij)

- Envy (afgunst)

- Lust (lust)

- Gluttony (gulzigheid)

- Sloth (luiheid)

Elk seizoen duurt vier tot zes weken, het seizoen van Greed eindigt dan ook op 10 mei.

Elk seizoen omvat onder andere nieuwe contracten, escalations, exclusieve doelwitten en nieuwe items om mee te spelen. In Greed heb je bijvoorbeeld "The Devil's Cane", greedy little coins en het Rapacious Suit, wat helemaal van goud is gemaakt. Agent 47 zag er nog nooit zo stralend uit als in dit pak.


Het middelpunt van deze DLC is de Dubai Escalation "The Greed Enumeration", welke speciale beloningen met hebzuchtthema oplevert. Hiernaast was er een timed event, "The Berlin Egg Hunt-escalation", met Pasen gelanceerd. Deze was volledig in Paas-thema en duurde tot 12 april.

Een nieuw ongrijpbaar doelwit, genaamd The Collector, was ook al actief en was beschikbaar om te vermoorden tot 19 april. Op 15 april werden weer nieuwe Featured Contracts voor Dubai en Dartmoor geïntroduceerd. Sinds 23 april is het nieuwe ongrijpbare doelwit genaamd The Politician, actief in Hawke's Bay. Deze heb ik zelf helaas gefaald door overhaast gedrag...


Het volgende seizoen van de Greed-escalation, The Jinzhen Incident in Chongquing, wordt op 29 april aan de game toegevoegd. Achievement Hunter's Featured Contracts in Berlijn, Chongquing en Mendoza gaan op 6 mei live om de content van het seizoen af ​​te sluiten. Op 10 mei vindt dan een game-update plaats om nog wat bugs op te lossen en de game over te zetten naar het volgende seizoen.

Op papier lijkt het allemaal veel, maar in principe is het niet veel extra's ten opzichte van wat we al kennen binnen de Hitman serie. Buiten dat nu alles een specifiek thema heeft. Zo zijn in Greed ook alle levels voorzien van een gouden gloed, wat de zichtbaarheid niet altijd ten goede komt tijdens het spelen.


Desondanks weet deze 'magere' DLC je toch een goed aantal uurtjes bezig te houden, vooral omdat je niet zomaar alles kunt doen zoals je zelf wilt. Je krijgt een aantal vereisten gesteld voor elk level en als je hier niet aan voldoet, dan faalt de missie en mag je helemaal opnieuw beginnen. Je kunt namelijk niet tussentijds opslaan om verder te gaan vanaf een punt waar het nog goed ging.


Conclusie

Greed, het eerste deel in de Seven Deadly Sins DLC van Hitman 3 is voor de Hitman fans een absolute must have. Hoewel de content in het begin misschien wat mager lijkt, houdt deze je toch tamelijk goed bezig en brengt een geheel nieuwe kijk op al reeds gespeelde levels.


Alles in Greed is voorzien van een gouden gloed, wat niet altijd wenselijk is op het gebied van zichtbaarheid, maar het past er wel 100% bij. Ook zag Agent 47 er nog nooit zo goed uit in zijn compleet gouden pakkie en zijn Devil's Cane.


Het is op het eerste gezicht een mooie opening van een reeks aan dodelijke zonden binnen het Hitman universum. De DLC is als 'season pass' aan te schaffen, maar je kunt ook elke zonde afzonderlijk kopen als eentje je niet aan zou staan.Score: 75/100

DLC is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page