top of page
  • Foto van schrijverLotte

Hokko life - Review

Toen ik Hokko life opstartte, had ik meteen het gevoel: "Oh, dit lijkt verdacht veel op Animal Crossing: New Horizons! Dat is leuk voor op de Xbox!" Volgens vele mensen zou Hokko life zich onderscheiden van Animal Crossing omdat je hier naar hartenlust allerlei items en voorwerpen zou kunnen ontwerpen. Nu is het natuurlijk ook de vraag: is dat zo?

Nadat je jouw personage hebt aangemaakt, kun je beginnen met de game. Je bent vanwege een onbekende reden aangekomen met de trein in Hokko. Hierna word je verwelkomt door Oma en Moss en krijg je een slaapplaats aangeboden. En dan, eindelijk, je kan aan de slag! Je krijgt je eigen huisje aangewezen dat je mag gaan opknappen en kunt aan de slag om de rest van de stad op te knappen.

In eerste instantie ben je alleen bezig met het verzamelen van voorwerpen om de huizen te bouwen, maar al vrij snel komen er nieuwe bezigheden erbij: vlinders vangen, vissen, de mijnen in om metalen te verzamelen en gewassen verbouwen. En natuurlijk krijg je ook quests van de buurtbewoners naar je toegegooid. Oh, en niet te vergeten: het ontwerpen van voorwerpen!


Het ontwerpen van de items is wel iets waar de game om draait. Je hebt echt talloze opties om de items in jouw huis, maar ook dat van je dorpsgenoten, aan te passen. Wat mij betreft is dit toch wel echt het hoogtepunt is van de game.

De verhaallijn van de game is verder namelijk flinterdun. Eigenlijk is dit heel jammer, omdat er juist zo veel potentie zit in het bouwen en ontwerpen van de voorwerpen. Doordat de verhaallijn zo dun is, heeft de game verder weinig diepgang en kan de game vrij snel je aandacht verliezen.


Verder krijg je wel talloze opdrachten, maar vaak gaat het niet verder dan "maak dit voor mij!". Hier aan toegevoegd kun je ook niet echt een binding aangaan met de dorpsgenoten. Het gevolg hiervan is dat de game soms nogal oppervlakkig aan voelt.

De opdrachten die overigens wel echt leuk waren om te doen zijn die Mayor Merits. Dit zijn bepaalde opdrachten waarmee je nieuwe functies en verbeterde tools en dergelijke kunt verkrijgen. Hierdoor heb je alsnog een soort van gevoel van nut, alleen dit is toch net niet voldoende om een hele game om op te bouwen.


Conclusie

Hokko life heeft absoluut zijn charmes. Het ziet er leuk uit, het is heel rustig opgezet. Het ontwerpen van items is leuk, maar ik moet toch echt zeggen dat dit samen met de Mayor Merits niet voldoende is om een hele game op te bouwen. Hokko life is wel leuk, maar er zijn andere vergelijkbare games met meer body (zoals My Time At Portia en Animal Crossing (niet beschikbaar op de Xbox overigens) die minder ontwerpopties hebben, maar toch echt leuker zijn. Ik mis de diepgang met de dorpsbewoners en een verhaallijn. Het lijkt een beetje alsof de game nog niet helemaal af is. Hopelijk komen er in de toekomst nog een aantal updates uit, die er voor zorgen dat dit gevoel veranderd.


Score: 65/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page