top of page
  • Foto van schrijverJolina

Hoogtepunten van The Game Awards

Bijgewerkt op: 14 dec. 2021

Afgelopen nacht was het eindelijk tijd voor The Game Awards, waarin de beste games van 2021 aan bod zijn gekomen. It Takes Two ging er vandoor met de prijs voor Game van het Jaar, naast nog twee andere prijzen. Wat een topgame is dat, volledig terecht!


Forza Horizon 5 won ook drie prijzen en Xbox Game Studios gooide hogen ogen in de categorie beste simulatie/stragie game door te winnen met Age of Empires IV. Het was een goed jaar voor Xbox!

Daarnaast bracht de Award Show ook enkele nieuwtjes, onthullingen en nieuwe gameplay beelden van games die nog moeten uitkomen. We nemen je mee in de hoogtepunten.


Arc Raiders

De meeste Battlefield veteranen zijn het met elkaar eens, Battlefield 2042 voelt niet zo vertrouwd aan als ze gehoopt hadden. Een hoop oud-ontwikkelaars van DICE heeft zich bij een nieuwe studio gevoegd, die Embark Studios genoemd wordt. Zij hebben nu hun nieuwste project onthuld; Arc Raiders. De studio belooft een next-gen sandbox game, die ook nog free-to-play wordt. Wie weet brengt deze nieuwe titel dan iets van het oude Battlefeel terug... Wij kijken er in ieder geval naar uit!


Alan Wake 2

Ineens was daar Alan Wake Remastered, een beetje uit het niks. Nu blijkt het een vooropgezet plan te zijn geweest, om de hype rondom de gameserie op te laaien. Want zowaar is nu, 11 jaar na de release van Alan Wake, Alan Wake 2 aangekondigd met een spannende reveal trailer! De game komt uit in 2023 voor Xbox Series X|S.


A Plague Tale: Requiem

Een van de grootste verrassingen in positieve zin was ooit de release van A Plague Tale: Innocence. Het is daarom logisch dat een hoop liefhebbers halsreikend uitkijken naar het vervolg op deze game. Die was al aangekondigd, met een release in Xbox Game Pass op day 1. Tijdens The Game Awards is er een nieuwe gameplay reveal trailer onthuld. Smullen!


Star Wars Eclipse

Ontwikkelaar Quantic Dream heeft een nieuwe Star Wars game onthuld. De makers achter Heavy Rain en Detroit: Become Human werken aan Star Wars Eclipse, dat zich afspeelt in het High Republic tijdperk. Veel andere details zijn helaas nog niet aangekondigd.


Dying Light 2

De releasedatum van Dying Light 2 staat (voorlopig) vast op 4 februari 2022. Met de hectische feestdagen in aantocht, vliegt de tijd waarschijnlijk snel voorbij en kunnen we er binnenkort mee aan de slag. Speciaal voor The Game Awards, is er een nieuwe trailer uitgebracht.


Senua's Saga: Hellblade II

Ook voor Senua's Saga: Hellblade II zijn nu de eerste gameplay beelden getoond. Een ding is zeker, er staan ons genoeg spooky momenten te wachten in deze game!


CrossfireX

Het is een tijdje stil geweest rondom deze titel, maar eindelijk is daar nieuws. De intense FPS game komt namelijk uit op 10 februari 2022 en viert dat met onderstaande launch date reveal trailer.


Sonic Frontiers

Ook onze kleine, blauwe vriend kan niet ontbreken op het feestje. Na Sonic Colours: Ultimate is er nu een nieuwe Sonic game aangekondigd voor eind 2022: Sonic Frontiers. De eerste trailer hint naar een open wereld. Wij zijn benieuwd!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page