House Flipper - Review
Tegenwoordig zie je bijna niks anders meer op tv dan van die doe-het-zelf shows. Daar verbouwen ze je tuin, gooien ze je hele woning overhoop en bij de ander wordt hij gewoon opgeruimd en opnieuw ingericht. Het kon eigenlijk niet lang meer uitblijven dat hier ook een game van tevoorschijn ging komen, maar wanneer was de vraag. Totdat House Flipper om de hoek kwam kijken en een antwoord op deze vraag gaf.

In House Flipper ben jij de ster in je eigen renovatie/bouwbedrijf en vorm jij een magnifiek eenmansteam. Maar elke ster moet eerst hogerop zien te komen voor ze aanzien krijgen. Je begint dus ook in een of ander krot, wat veel mensen als tuinhuisje gaan beschouwen. De klusjes die je in het begin krijgt, zijn dan ook echt niet noemenswaardig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opruimen van een huis wegens een relatiebreuk of het opnieuw verven van muren, omdat de buurman ook die kleur heeft.
Met het voltooien van deze klusjes verdien je niet alleen geld, je verdient ook xp, waarmee je je materiaal kunt upgraden zodat de klusjes wat sneller geklaard worden. Het geld wat je verdient, moet je gebruiken voor het kopen van materialen voor allerlei klussen, maar je kan het ook gebruiken om je eigen huis te renoveren of zelfs een nieuw huis te kopen. Dit kan je vervolgens weer opknappen en doorverkopen.

In het begin kan het allemaal wat langzaam en saai aanvoelen, maar dit komt doordat je nog niet zoveel upgrades hebt en ook nog niet alle (ver)bouw mogelijkheden vrijgespeeld hebt. Gelukkig vorder je hier vrij snel in en voor je het weet haal je complete muren weg en zet je ze ergens anders weer neer.
Wat ik wel leuk vind hieraan, is dat ze ook echt aan de kleine details hebben gedacht. Een muur sla je namelijk niet in één keer neer met je mokerhamer, je moet toch echt een paar keer slaan en ook even de hoekjes nagaan voor hij ook echt helemaal weg is. Ook moet je bijvoorbeeld steeds je verfroller bijvullen in een pot verf en kun je deze niet eindeloos gebruiken of heb je een ladder nodig boven een bepaalde hoogte.

Als je dus eenmaal ver genoeg bent en genoeg vaardigheden hebt vrijgespeeld, dan is House Flipper gewoon echt leuk om te spelen. Het is weer eens wat anders en je kunt je fantasie er volledig op loslaten. Wie weet steek je er nog wel wat van op, wat je in het echte leven kunt gebruiken. Maar pas op! In het echt komt er natuurlijk wel iets meer bij kijken en tover je niet zomaar wat leidingen tevoorschijn voor je wasmachine aansluiting.

Het is wel jammer dat de graphics een beetje matig zijn en de dialogen met 'menselijke' karakters zijn op zijn netst, een beetje raar. Verder zit er ook geen echt einddoel in het spel, je blijft gewoon bezig met (ver)bouwen, verven, opruimen, opkopen, verkopen en ga zo maar door. Het lijkt wel een real life job waar geen einde aan komt, zelfs geen pensioen te zien in de verre toekomst.
Conclusie
House Flipper is eens wat anders voor de verandering. Je kunt je fantasie lekker de loop laten tijdens het (ver)bouwen van huizen, maar je kunt ook eindeloos opdrachten aannemen van mensen die je hulp vragen. Een complimentje ook voor het feit dat er veel aandacht aan de kleine details is gegeven, zoals je verfroller die je steeds opnieuw in een emmer verf moet dompelen (die ook echt leeg raakt) en dat je niet zomaar met een slag een muur neer kan halen.
Helaas zijn de graphics niet echt hoogstaand en zijn de dialogen met 'menselijke' personages een beetje vreemd. Verder zit er geen einddoel in het spel en gaat het gewoon eindeloos door tot je oud en versleten bent, net zoals de meeste huizen die je op moet knappen. Maar al met al is het een nette game voor een nette prijs van €29,99 in de store.
Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.