top of page
  • Foto van schrijverLeon

Hunting Simulator 2 - Review

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Laat ik voorop stellen dat ik niet veel met dieren heb. Ik ben er niet mee opgegroeid en dieren vind maar onvoorspelbaar. Dat wil ook weer niet zeggen dat je dan maar op dieren mag jagen als sport. Dat gaat veel te ver als het voor iemands plezier is. Misschien is het dan wel goed dat je dit ook op je Xbox kan doen en geen onschuldige dieren hoeft af te knallen.


De game van ontwikkelaar Neopica begint met een tutorial. Je start in je hutje en gaat de vrije natuur in. In het begin word je geholpen door een stem die je begeleidt door het eerste deel. Zo krijg je een hondje om naar sporen te zoeken, dat je zelf mag vernoemen. Al snel ben je een groot hert op het spoor en daar ga je dan achteraan. Je komt een toren tegen en gaat hierop om een beter overzicht van de omgeving te krijgen. Daar komt je hert tevoorschijn en je kijkt door je scope. Nadat het hert gestopt is met lopen, haal jij nog eens goed adem en je legt aan om te schieten. Nadat je het hert hebt afgeschoten, moet je het dier nog claimen. Je gaat achter het hert aan en je krijgt de keuze om het dier te verkopen of als trofee aan de muur te hangen in je huis. Wanneer je terug bent in je huis, zie je dan ook het hoofd van het hert hangen.

Je huis is ook meteen de hub van de hele game. Je kan hier alles doen ter voorbereiding op de echte jacht. Zo kun je via je laptop verschillende wapens, kleren, items, scopes en licenties kopen. Dit is allemaal zeer uitgebreid. Zo heb je rond de 160 verschillende wapens die je allemaal kunt kopen. Doe dit slim, want je mag niet met elk wapen op elk dier jagen. Dit heeft te maken met welk kaliber kogels in je geweer past. Ook kun je bijvoorbeeld verschillende dierenfluitjes kopen. Hiermee kun je dan proberen de herten naar je toe te lokken.


Er zijn drie verschillende gebieden om in te jagen; Colorado, Texas en Europa. Deze gebieden zijn weer onderverdeeld in twee jachtgebieden, waardoor je totaal uit zes gebieden kan kiezen. Om te mogen jagen in die gebieden heb je licenties per dier nodig. Iedere licentie kost geld en wanneer je een licentie niet bezit, mag je ook niet op dat dier jagen. Het is verleidelijk om meteen licenties voor alle dieren te kopen, maar zoveel geld heb je niet. Vooral niet als je ook een wapen, scope en misschien wel een verrekijker koopt. Ga dus slim om met je centen!

Eenmaal een keuze gemaakt naar welk gebied je wilt, dan volgt je trouwe viervoeter jou. Deze kan voor jou sporen opzoeken. Wanneer de hond een spoor heeft gevonden, kun je onderzoeken van welk dier dit is. Ook krijg je informatie of de sporen vers zijn en het dier dus in de buurt is of juist niet en of het spoor een beetje dood loopt. Je volgt net zo lang de sporen totdat het dier in je vizier komt. Nu moet ik zeggen dat ik een keertje 45 minuten mijn hond gevolgd had en nog steeds geen beer in de buurt zag. Het is dus echt een game voor de geduldige gamer.


Zoals je gelezen hebt, speelt deze game zich af in de natuur. Je hebt ook wel echt het gevoel dat je daar bent. Wel heeft de game last van pop-up af en toe, maar zo vreemd is dat misschien niet als je weet hoe groot de maps zijn. Hier kun je uren in rondlopen en verdwalen als je niet op je kaart kijkt. Ook het geluid is goed gedaan. Je hoort het ritselen van de bosjes en de dieren als je dichterbij komt. Wees trouwens ook niet te luid als je dichtbij een dier bent, want dan schrik je het af en is soms de vogel letterlijk gevlogen.

Wat een beetje jammer is, dat het schieten niet echt aanvoelt als een simulator. Je hebt geen last van de wind en bullet drop heeft deze game ook niet. Daardoor voelt het schieten wel arcade aan en dat is jammer. Het maakt het meteen een stuk makkelijker. Wel moet je uiteraard je adem onder controle houden om niet te veel te slingeren met je vizier. Maar goed, dat moet je bij de meeste arcade shooters ook.

Conclusie

Hunting Simulator 2 is een spel voor de geduldige gamer. De dieren laten zich niet makkelijk vinden en dan moet je er nog voor zorgen dat je de juiste licentie en het juiste geweer hebt om te mogen schieten. Ik vermoed dat dit in het echt ook het geval is, maar voor een game kan dit nogal saai overkomen. Misschien voor de liefhebber van jagen dat dit uitermate ontspannend is, maar voor de gamer die graag met geweren schiet, is dit te traag en saai.

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en is digitaal aan te schaffen in de Store voor €49,99.


Score: 70/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page