top of page
  • Stefan

HyperX CloudX Stinger Core Wireless - Review

HyperX is een tamelijke speler op de markt voor gaming accessoires en toebehoren. HyperX maakt namelijk verschillende accessoires voor in principe alle gameplatforms én wordt daarnaast ook nog binnen de E-sport wereld vertegenwoordigd door verschillende teams. Eén van hun nieuwste producten, de CloudX Stinger Core Wireless, wordt dan ook binnen deze review getest om te onderzoeken hoe goed de kwaliteit daadwerkelijk is.


Wanneer je de doos van de CloudX Stinger Core Wireless bekijkt, oogt het eigenlijk niet heel speciaal of uniek tegenover de tal van andere headsets die speciaal voor de Xbox ontworpen zijn. De doos doet eigenlijk gewoon wat het moet doen, het laat je het product zien met daarnaast een aantal speciale specificaties. In de doos vind je verder een handleiding, een USB-C oplaadkabel en uiteraard de headset zelf.

Ook het design van de headset is redelijk hetzelfde als andere Xbox-optimized headsets die er op de markt te krijgen zijn. Een antraciet gekleurde headset met hier en daar groene accenten om de headset een Xbox-sausje te geven. Wel valt mij bij deze headset op dat de hoofdband iets groter lijkt dan bij andere headsets, waardoor hij ook minder snel druk geeft op het hoofd wanneer je hem draagt.


Hoewel het design van de headset misschien niet zo interessant is, is de binnenkant van de headset dit des te meer. De headset is namelijk in staat om een directe draadloze verbinding met de Xbox te maken, waardoor dongles et cetera overbodig zijn. Verder beschikt de headset ook over 40mm audio drivers mét ondersteuning voor Windows Sonic spatial sound. Ook is er een microfoon aanwezig met een ingebouwde noise-cancellation. Deze microfoon dempt zich automatisch wanneer hij omhoog geklapt wordt. Achterop de headset vind je nog aan beide kanten volumewieltjes. Eén wiel voor het algemene volume en het ander wiel wordt gebruikt om de juiste mix tussen game- en party geluid te creëren. Als laatste beschikt de headset over memoryfoam waarmee er voor een beter comfort bij langere sessies wordt gezorgd.

Op papier klinken de bovengenoemde specs natuurlijk heel leuk en aardig, maar hoe goed zijn ze nou echt in de realiteit? Op het gebied van geluid doet de headset het erg goed voor zijn prijsklasse. Zelfs zonder het gebruik van Windows Sonic zit er een degelijke simulatie van geluidsrichting in. Verder zijn de verschillende tonen mooi in balans wat eigenlijk zorgt voor een mooi, helder en vooral scherp geluid. Daarnaast heb ik met het gebruik van deze headset verschillende tonen in games gehoord die ik met mijn eigen headset normaliter niet gehoord zou hebben, omdat andere tonen bij mijn eigen headset juist meer de overhand hebben. Wanneer de headset op het maximale volume wordt gezet, blijft het geluid helder en scherp klinken. Degenen die echter hopen op een ingebouwde equalizer moet ik helaas teleurstellen. De CloudX Stinger Core Wireless heeft namelijk geen equalizer. Deze is naar mijn mening ook echter niet nodig, aangezien deze headset het 'out of the box' eigenlijk gewoon al heel netjes doet.


Ook de microfoon is middels het gamen met een party aan de tand gevoeld. Hiervoor heb ik stiekem Glenn en Jolina gebruikt om te onderzoeken hoe goed deze microfoon nu daadwerkelijk klinkt. Het geproduceerde geluid van de microfoon is ontzettend helder en kraakvrij, waardoor je tijdens je gamesessies goed te verstaan bent. Eigenlijk doet de CloudX Stinger Core Wireless het zelfs beter dan sommige andere microfoons/headsets uit hogere prijsklassen. Een kanttekening bij de microfoon is echter dat de noise-cancelling functie van de microfoon toch nog wat omgevingsgeluid opvangt. Zo waren Glenn en Jolina in staat om andere, hardere geluiden in de woonkamer (zoals Netflix en Videocalls) te horen. Het geluid werd wel goed genoeg weggewerkt om het als een soort onverstaanbaar achtergrondgeluid weg te zetten. Hierdoor werd het ook niet als zeer storend ervaren.

Op het gebied van draagcomfort doet de CloudX Stinger Core Wireless het prima. Met een gamesessie van een aantal uur merkte ik aan het eind nauwelijks dat ik überhaupt een headset op mijn hoofd had. Dit komt mede door de lichtgewichtconstructie en de manier waarop de memoryfoam zich tot een bepaalde mate naar je oren vormt. Bijkomend voordeel voor mij was daarnaast dat de headset ook iets groter is dan de standaard headset, waardoor ik geen knellend gevoel bij mijn hoofd ervaarde. Als laatste hoef je ook niet bang te zijn dat je alsnog met een oplaadkabel in de headset moet gaan gamen, de accu gaat namelijk ongeveer 17 uur mee en heeft maar 3 uur nodig om volledig op te laden. Hierdoor kun je dus eigenlijk elke dag kabelvrij gamen.


Conclusie:

De CloudX Stinger Core Wireless van HyperX is een ontzettend goede headset binnen zijn prijsklasse. Het geluid (met zelfs de optie tot Windows Sonic) doet niet onder aan het geluid van duurdere headsets. Ook het heldere geluid van de microfoon is eigenlijk wel te vergelijken met het niveau van microfoons uit duurdere prijsklassen. Daarnaast is het draagcomfort van de headset ook een echte aanrader! Houdt er bij deze headset echter wel rekening mee dat de noise-cancelling functie van de headset niet optimaal al het achtergrond geluid wegwerkt en er daarnaast ook geen equalizer aanwezig is om de tonen naar je eigen wensen te finetunen.


Score: 80/100

Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page