• Lotte

Immortals Fenyx Rising: 'Myths of the Eastern Realm' DLC - Review

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Het is tijd voor de tweede DLC van Immortals Fenyx Rising. Myths of the Eastern Realm is gebaseerd op een volledige nieuwe mythologie, met een gloednieuwe protagonist. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, is deze DLC gebaseerd op de Chinese folklore.


Fenyx wordt omgewisseld voor een nieuwe protagonist genaamd Ku. Ondanks dat deze DLC zich afspeelt in een volledig ander tijdperk, is het wel nog steeds een soort van copy-paste van de base game. Het is Immortals Fenyx Rising, alleen dan in een Oosters jasje.

Helaas kun je het uiterlijk van Ku niet aanpassen naar je eigen voorkeuren, wat wel mogelijk is met Fenyx. Op de wapens en armour na, natuurlijk. Ku wordt wakker in een soort van purgetory ofwel vagevuur, een plek tussen de hemel en de hel. Deze wereld wordt geteisterd door een anomalie genaamd The Scar. Al vrij snel komt Ku Nuwa, de schepper van de mensheid, tegen en dan komt er de vraag of zij kan helpen om de wereld te redden.


Nuwa is één van de verscheidende goden die je tegenkomt in Myths of the Eastern Realm, naast Gong Gong. Nog voordat de belangrijkste "quest" is afgerond, zijn de goden nog niet veranderd in andere vormen, maar Gong Gong lijkt echt verdacht veel op Ares. Daarnaast zijn vijanden die je in Myths of the Eastern Realm tegenkomt identiek aan die in de base game. Zelfs de puzzels die je vindt in Immortals Fenyx Rising, kom je hier ook tegen. Het enige verschil is dat ze een iets ander naampje hebben! De mechanics zijn ook precies het zelfde, alleen hier en daar wat geüpgraded of gedowngraded.

Wat ik overigens wel echt mis in Myths of the Eastern Realm is het bekvechten van Zeus en Prometheus. Myths of the Eastern Realm wordt namelijk niet verteld. Daarnaast voelt de humor tussen Ku, Nuwa and Gong Gong soms nogal geforceerd aan. Het is niet dat Ku absoluut niet leuk is, wel dat je veel minder van hem gaat houden in vergelijking met Fenyx.


Wat overigens wel tof is, is dat je zodra je de eindbaas in Myths of the Eastern Realm hebt verslagen, Fenyx kunt aanpassen met de outfits die je hebt gevonden voor Ku. Voor de rest brengt het niet heel erg veel nieuws voor deze game in het algemeen.

Conclusie

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik echt ontzettend van fan Immortals Fenyx Rising. Echter vond ik deze DLC niet heel erg interessant, aangezien het gewoon een copy-paste DLC is, maar dan in een ander jasje.

De grootste charme van deze game, genaamd humor, is helaas verdwenen. Ik hoop daarom met heel mijn hart dat de laatste DLC wel echt een kers op de taart zal zijn. Immortals Fenyx Rising is een grote liefde, maar Myths of the Eastern Realm was het helaas net niet.


Cijfer: 70/100

Review code is beschikbaar gesteld voor de uitgever en de DLC is te koop in de Store voor €14,99.

Recente blogposts

Alles weergeven