Immortals Fenyx Rising: The Lost Gods DLC - Review
Bijgewerkt op: 12 jul. 2021
Dag lieve kijkbuiskindertjes!
The Lost Gods is het sluitstuk van de prachtige epos genaamd Immortals Fenyx Rising. De eerste DLC, A New God, focuste zich voornamelijk op het doen van puzzels. Het doen van heel veel puzzels. De tweede DLC, Myths of the Realm, focuste zich voornamelijk op het ontdekken van een soort van nieuwe, maar toch oude wereld, aangezien het simpelweg de base game was in een Oosters jasje. Aan het einde van deze review hoopte ik met heel mijn hart nog dat de laatste DLC, The Lost Gods, de kers op de taart zou zijn. Het antwoord op deze vraag kun je lezen aan het einde van deze review. Echter kan ik je al wel vertellen dat de focus van deze game voornamelijk ligt op het doen van gevechten! Heerrrrlijk!
Ik heb geen idee of ik nu een spoiler-waarschuwing moet geven. Maar aangezien jij, de lezer, geïnteresseerd bent in de laatste DLC ga ik er eigenlijk wel een beetje er vanuit dat het goed zit. Hoewel... Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik beloof wel om geen hele grote spoilers te geven, want dat is gewoon niet leuk.

Even een korte samenvatting: Nadat je Immortals Fenyx Rising hebt uitgespeeld, kun je via de eerste DLC, A New God, toetreden tot Olympos nadat je een aantal opdrachten hebt uitgevoerd voor onze grote vriend Zeus. In de tweede DLC kwamen we helaas Fenyx niet tegen, maar wees niet getreurd - in het derde deel, The Lost Gods, is onze grote vriendin weer aanwezig. Inmiddels draagt zij de titel Goddess of Unity. In mijn geval is het een goddess, aangezien ik speelde met een vrouwelijke Fenyx.
Er zijn een aantal goden, tenminste, de goden die je ook tegen kwam in de base game, die al een tijdje bezig zijn met het contact opnemen met Poseidon. Poseidon blijkt weg te zijn gegaan nadat hij een argument heeft gehad met - ja, je raadt het al - Zeus. Helaas zijn er ook meerdere goden, namelijk Boreas, Demeter en Hestia, vandoor gegaan. Fenyx, de Goddess of Unity - waarvan de Nederlandse vertaling Godin van de Eenheid is - kan hier natuurlijk absoluut niet tegen. En om dit probleem op te lossen, is zij op zoek gegaan naar een nieuwe heldin, genaamd Ash. Ash is geen halfgod, maar een doodnormale doorsnee meid. Iets wat je overigens wel een beetje in je achterhoofd moet houden.

Terwijl Ash, nietsvermoedend een Griekse tempel aan net schoonmaken is, wordt zij uit het niets aangesproken door het standbeeld van Fenyx. In eerste instantie snapt Ash niet wat haar overkomt, aangezien haar oh zo geliefde godin haar ineens aanspreekt. Maar nadat Fenyx de situatie heeft uitgelegd aan Ash, dus dat de goden weg zijn en zij Fenyx moet helpen om hun te zoeken, besluit zij om te helpen.
De afwezigheid van Poseidon, en de andere goden natuurlijk, heeft namelijk nogal wat veroorzaakt. De wereld is alwéér gehuld in een sluier vol chaos. Het is nu de taak van Ash om alle goden op Pyrite Island te vinden en hen te overtuigen om weder te keren naar Olympos. Om zo er voor te zorgen dat de rest weer terug kan komen...

Natuurlijk gaat dat niet zonder slag en stoot. Zoals ik al aangaf, is Ash een doodnormale meid en geen demi-godin zoals Fenyx in de base game. Dit betekent dat zij echt ALLES, zoals ver springen of het omhoog klimmen, moet leren. En daarnaast heeft Fenyx ook nog niet zo heel erg veel ervaring met het godinnen-schap, aangezien zij nog maar net godin is. Athena ziet dit natuurlijk aankomen en besluit uiteindelijk met enige vorm van tegenzin, in de vorm van een uil genaamd Owlthena, Ash en Fenyx te begeleiden in hun queeste.
Fenyx moet ook nog echt van alles leren! Zo moet er onder andere uitgelegd worden dat Fenyx haar goddelijke krachten pas mag uitvoeren op aarde mits er offers zijn gemaakt. Dit betekent dus inderdaad dat, gedurende deze DLC, Ash verscheidene altaren zou afgaan om offers te maken aan Fenyx die er voor zorgen dat zij steeds sterker zal worden.

Zoals ik al aan het begin van de review heb aangeven draait The Lost Gods voornamelijk om de combat. Daarom wil ik ook graag het upgradesysteem van Ash uitlichten. Het gaat namelijk een heel stuk verder het upgrade systeem in de base-game. Hierin was het voornamelijk gericht op het uiterlijk en een aantal perks of extra aanvallen-combinaties. Zodra je de eerste vaardigheden hebt uitgespeeld in The Lost Gods kun je, doormiddel van het verzamelen van resources, Divine Influences vrijspelen. Deze Influences zorgen voor meer flexibiliteit in de game, die daarom juist ook weer zorgen voor extra voordelen.
Deze kunnen weer op zijn beurt gekoppeld worden aan Essences, die vrijgespeeld worden door het verslaan van vijanden of door het oplossen van puzzels. Iedere Essence is gekoppeld aan een bepaald element en, afhankelijk van de Influence die je er aan koppelt, zorgt de combinatie voor een bepaald effect zoals extra health, stamina, of het doen van een bepaald type soort damage. De keuze is in ieder geval groot. Dit betekent dus wel dat het eventjes zal duren voordat je alles onder de knie hebt - of je gaat net zoals ik kijken naar wat filmpjes op YouTube... -. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat je Ash kan finetunen naar jouw wensen. Gelukkig zit je niet meteen vast aan een bepaalde build voor Ash. Op verscheidene plekken in de wereld kun je de combinaties van de Essence wisselen en op deze manier je character aanpassen naar jouw eisen en standaarden.

Eindoordeel
De focus van The Lost Gods let voornamelijk op de combat, maar juist door de nieuwe manier van het bouwen van het personage is dit juist ook erg leuk. Ondanks het feit dat de hoeveelheid vijanden op sommige momenten nogal overheersend kan zijn...
Ik moet toch echt toegeven dat Fenyx mijn schatje is en blijft, maar dat betekent dus niet dat ik geen waardering heb voor Ash. Zij is een hele goede sidekick! Ook Ash is een meeslepende heldin, waarvan je gedurende de game toch echt van gaat houden. Dus mijn antwoord op de vraag "Is The Lost Gods de kers op de taart betreft Immortal Fenyx Rising?" - JA!
Ik kan het zelfs beter verwoorden - The Lost Gods streelt zelfs mijn hart. Aangezien wij, Fenyx en ik, zo hard hebben gestreden voor een plekje in Olympos, is dit een heel mooi einde voor een geweldige epos.
Eind goed, al goed… Toch?
Score: 85/100
Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever. Deze DLC is te koop in de Store voor € 14,99.