top of page
  • Foto van schrijverJolina

Inked: A Tale of Love - Review

Bijgewerkt op: 16 sep. 2021

Helaas heb ik tegenwoordig een te druk leven om nog veel te tekenen, maar creativiteit met een potlood, pen of verf heeft mij altijd wel gelegen. Men zegt dat sommige vaardigheden een generatie overslaan en dat klopt in dit opzicht wel. Ik kan redelijk goed tekenen en als ik terugkijk in de stamboom, dan kom ik bij mijn opa uit. Hij kon prachtige tekeningen maken, zeker voor die tijd toen er nog weinig tools, fratsen en hulpmiddelen waren.


Een voorbeeld voor mij dus! Ik tekende, net als hij, graag wat ik zag of iets uit mijn fantasie. Ik heb zelfs op de middelbare school mijn VWO diploma behaald met Tekenen als examenvak! Voor het vak Tekenen is dat nooit een probleem geweest, maar in de les van andere vakken zat ik regelmatig meer te tekenen dan op te letten. Oeps. Tegenwoordig kom ik niet verder dan een Doodle zo hier en daar helaas, maar toen ik Inked: A Tale of Love zag, was ik met bovenstaande achtergrond uiteraard reuzebenieuwd.

Alles, maar dan ook ALLES in Inked: A Tale of Love is handgetekend. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er behoorlijk van onder de indruk. Het is ongelofelijk hoe veel details je kunt overbrengen met pennenstrepen van eigenlijk slechts één kleur door met je pen een ander patroon te tekenen. Geweldig gewoon! Ook de stijl van deze game is leuk en pakkend.

De verhaallijn van Inked: A Tale of Love gaat over liefde (duh) en dat kun je heel breed zien. Het is geïnspireerd op oude Japanse volksverhalen. Je speelt met een Samurai, die wordt voorgesteld als 'the Nameless Hero'. Hij en zijn vrouw gaan op een ontdekkingstocht naar welk kwaad er in de wereld invloed uitoefent op de gezondheid van de bijzondere vogels die in het gebied leven en vanuit daar ontvouwt zich een diepere verhaallijn.


Zonder verder te spoilen, kan ik het verhaal in deze game oké noemen. De insteek is prima, de uitvoering hier en daar iets minder. Het biedt zeker niet iets wat je nog nooit ergens anders hebt gezien. Het raakt eerder de 'dertien in één dozijn' categorie. Er is geprobeerd hier en daar een creatieve twist aan te brengen, door de artiest van de getekende game ineens een rol te geven, maar dit kwam op mij niet heel logisch over.

Inked: A Tale of Love is behalve een liefdesverhaal vooral een puzzelgame. De gameplay bestaat vooral uit het oplossen van puzzels door objecten te verplaatsen of opnieuw te tekenen op een andere plaats in het level. Zo moet je blokken stapelen of gebruiken als gewicht op een drukplaat om de weg naar je geliefde vrouw Aiko te vervolgen.


Op zich is het leveldesign prima, maar vooral in het begin van de game bieden de puzzels amper uitdaging. Daar had meer in gezeten. Zeker op creatief vlak, want bij zo'n mooie getekende game zou je fantasie op interessantere puzzelconcepten moeten kunnen uitkomen.

De game heeft genoeg levels om je een paar uurtjes zoet te houden. Inked: A Tale of Love is dus geen hele lange game, maar op zich heb je het na die uurtjes ook wel gezien. Vergis je niet, ik heb me prima vermaakt met de game, zeker doordat ik in het begin behoorlijk onder de indruk was van de gamestijl. Bijzonder is wel dat, ondanks dat de game officieel uit is, er (nog) geen achievements ondersteund worden.


Conclusie

Inked: A Tale of Love is vooral een visueel kunstwerkje, dat echt alle lof verdient. Een uniek uiterlijk met een leuke setting. Helaas voelen het verhaal en de gameplay minder uniek aan. Puzzelliefhebbers zullen zeker smullen van deze game, maar het had een perfecte score kunnen worden als er qua verhaal en vooral gameplay, iets meer unieke twists in hadden gezeten. Inked: A Tale of Love is voor €9,99 te koop in de digitale Store.


Score: 67/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page