• Jolina

Is Overdose de nieuwe Kojima titel voor Xbox?

In de Xbox & Bethesda games showcase van afgelopen zondag, werd een samenwerking aangekondigd tussen Xbox Game Studios en Kojima Productions. Meer informatie werd er eigenlijk niet losgelaten op wat losse flarden van Hideo Kojima na.


Tom Henderson komt nu met een theorie naar buiten op de website van Try Hard Guides, dat Overdose de betreffende game moet zijn die Kojima Productions exclusief voor Xbox aan het ontwikkelen is. Afgelopen week wist hij al via dezelfde website te melden dat Hideo Kojima aan een nieuwe horrorgame genaamd Overdose werkt. Nu claimt hij dat Kojima Productions kort na de publicatie van dit exclusieve artikel door hen is benaderd met het verzoek dit artikel te verwijderen. In zijn artikel benoemde hij onder andere verschillende details over de game, waaronder een gamemode met Margaret Qualley in de hoofdrol.

Wat hij nog niet heeft gedeeld, is dat op de beelden die hem zijn getoond een mobiel apparaat zichtbaar is waarop de game gespeeld wordt, waarvan hij vrijwel zeker denkt te weten dat het een Google Pixel is. Begin vorig jaar werden volgens bronnen nog diverse Google projecten geannuleerd terwijl een jaar eerder ook het voorstel voor een episodische horrorgame werd afgewezen door Google Stadia General Manager Phil Harrison.


In 2020 gaf Hido Kojima toen hem gevraagd werd naar plannen voor een nieuwe game in een interview aan dat hij behoorlijk pissig was omdat er onlangs een groot project van hem zou zijn geannuleerd. Nu terug naar de Xbox & Bethesda games showcase van afgelopen zondag, waarbij Tom Henderson de volgende woorden van Hideo opvielen, namelijk dat "er een game is die ik altijd al heb willen maken".

Bovenstaande zou logischerwijs aan elkaar verbonden kunnen worden als één logisch geheeld, waarbij Overdose de horrorgame is waaraan Kojima Productions werkt met Xbox Game Studios. Zeker vanwege de Google Pixel, het feit dat Google heeft ontkend dat het games van Kojima Productions in ontwikkeling had én de enigszins bijzondere timing van het verzoek van Kojima Productions om het artikel over de nieuwe titel Overdose "voorlopig" te verwijderen.


Uiteraard blijft bovenstaande speculatie en is er voorlopig niks bevestigd over het project van Kojima Productions en Xbox Game Studios, maar het is wel een intrigerend verhaal. Kijk hier de Xbox & Bethesda games showcase nog een terug, met daarin de aankondiging van de samenwerking tussen Kojima Productions en Xbox Game Studios:Recente blogposts

Alles weergeven