top of page
  • Foto van schrijverLotte

Jack 'n' Hat - Review

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


Vandaag is het tijd voor een grote knipoog naar één van de, of misschien wel dé grootste, klassieker aller tijden. Je-weet-wel, die ene game waarin de loodgieter verliefd is op een prachtige, mooie prinses.


Ik ga het vandaag alleen niet hebben over Mario, maarrrr over Jack 'n' Hat! En weet je... Ik hou wel van knipogen! Behalve als mensen dat naar mij sturen in een berichtje, want dan ren ik gillend weg. Dat is echter een verhaal voor een andere keer.

Anyway. Jack 'n' Hat dus. Jack 'n' Hat is een 16-bit pixel-art 2D platformer. In deze game heeft Dr. Voo Doom de prachtige prinses van Ririland ontvoerd. Door de daad van Dr. Voo Doom is Ririland terecht gekomen in een burgeroorlog. Het is jouw taak, als Jack de repairman met zijn Boomerang hat (ja, ik heb dit echt niet verzonnen), om de geliefde prinses te redden uit de handen van Dr. Voo Doom.


De desbetreffende boomerang hoed is ontwikkeld door de geniale wetenschapper Dr. Expo Zicion. Zoals de naam al een beetje voorspelt, komt de hoed weer terug, zodra je 'm weggooit.

Zoals ik al aangaf is Jack 'n' Hat een soort van ode aan Mario. Of nou ja, in ieder geval het typische stijltje wat gepaard gaat met een 16-bit pixel-art 2D game. Al moet ik wel toegeven dat de besturing van Jack 'n' Hat wel wat beter is dan de oorspronkelijke ouderwetse games.


De game bestaat uit 20 verschillende levels, die allemaal gevuld zijn met hun eigen karakteristieken en natuurlijk ook vijanden. Jack 'n' Hat lijkt op een vrij gemakkelijke game, wat het ergens in de basis ook wel is. Echter heeft het ook absoluut zijn uitdagende elementen. Zo zijn er op verscheidende plekken in de werelden letters van Jack verstopt. Probeer deze maar eens allemaal te vinden!


Conclusie

Jack 'n' Hat is een ontzettend leuke leuke game met hier en daar zijn uitdagende momenten. Soms lichtelijk irritant, maar hé, dat is geen probleem! Uitdagingen zijn leuk. Behalve als het er net iets te veel zijn... Jack 'n' Hat staat in ieder geval garant voor een avondje - of een middagje - plezier. Daarnaast is de muziek een soort van tijdcapsule naar hoe het er vroegâh allemaal aan toe ging. Het brengt je zo'n 45 jaar terug in de tijd, maar wel met de bestuurbaarheid van anno 2022.


Score: 80/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever. Jack 'n' Hat is digitaal beschikbaar in de Store voor €7,99.


PS. de achievements zijn ook lekker snel te behalen!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page