top of page
  • Foto van schrijverLeon

Jet Kave Adventure - Review

Nadat Jet Kave Adventure anderhalf jaar geleden eerst op de Switch is uitgekomen, komt de game van 7Levels nu ook uit op onze geliefde console. Zoals je misschien uit de titel kan halen, speelt de game zich af in het dinosaurus tijdperk. Jij bent Kave, de leider van je tribe en word op een dag uit je stam gezet omdat je te weinig eten brengt naar de rest.

Kave ziet een alienschip neerstorten en gaat een kijkje nemen. De alien wil de vulkaan opblazen en het is aan Kave om hier een stokje voor te steken en zo het eiland te redden van uitsterven. De aliens zijn wel een stuk verder ontwikkeld op dat moment dan de mensheid, je vind namelijk een jetpack. Zo ben jij de enige caveman ooit die kan vliegen.


De game is een 2,5D platformer, wat betekent dat je de illusie hebt van een 3D game maar het dit stiekem toch niet is. Een goed voorbeeld van een andere 2,5D platformer, is Donkey Kong Country. Hier probeert Jet Kave ook op te lijken, maar zijn de Nintendo games toch net van een andere klasse. Dat geeft in principe niets, met een goede poging maak je al snel een leuke game.

In de 36 levels die je moet doorkruisen, waar je zo’n 7 a 8 uur mee bezig bent, krijg je met diverse mechanieken te maken. Zo heb je je knuppel om mee te slaan, kan je met stenen gooien en moet je hele makkelijke puzzels oplossen. Uiteraard heb je ook je jetpack, waar veelvuldig gebruik van gemaakt moet worden. Een voorbeeld hiervan is om grote afstanden te overbruggen en om bij geheime gebieden te komen. Het is een leuke twist op de welbekende double jump en een keer wat anders.


De levels zitten makkelijk in elkaar met hier en daar wat variatie. Zo moet je op een gegeven moment met een deltavlieger door een level manoeuvreren. Dit ging bij mij echt met trial and error, stukje bij beetje kwam ik steeds verder. Ook de boss fights zijn snel te doorgronden. Zo is de eerste bijvoorbeeld een mammoet, die op bepaalde momenten zwakker is. Dit maakt het trouwens niet meteen makkelijk!

Wat verder opvalt, is de hele soepele besturing. Je zoeft door deze game heen. Ook zitten er mooie animaties en lichteffecten in de game. Je waant je echt in de prehistorie. Dit merk je ook in het geluid. Zo praten de mensen niet echt, maar grommen tegen elkaar. Het verhaal wordt duidelijk gemaakt aan de hand van plaatjes. Niet revolutionair, maar het doet zijn ding.

Conclusie

Het jaar begint goed met Jet Kave Adventure. Het is een leuke platformer die je een paar uurtjes vertier brengt. Het is niet zo goed als bijvoorbeeld Donkey Kong, maar dat zijn er maar weinig. Het is allemaal net wat simpeler en net wat makkelijker. Het leveldesign zit goed in elkaar met een moeilijkheidsgraad die langzaam oploopt. Al met al prima om die stille januari maand te overbruggen.


Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 79/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page