top of page
  • Foto van schrijverLotte

Just Dance 2021 - Review

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,

Deze review gaat een beetje anders zijn dan alle andere reviews die ik ooit in mijn leven heb geschreven. De reden waarom: Just Dance 2021 is précies hetzelfde als Just Dance 2020. Het enige nieuwe is dat er aan de 2021-editie 40 heerlijke nummers zijn toegevoegd.


Om heel eerlijk te zijn snap ik Ubisoft ook wel. Want waarom zou je in vredesnaam een lekker lopende game (cq. franchise) willen aanpassen?

Dankzij de pandemie die momenteel onze levens beheerst, leven we in een ontzettend vreemde tijd. Het enige "voordeel" is wel dat we nu extra kunnen gamen, haha! Los van de vele restricties, merk ik ook dat voor vele mensen, net als voor mij, sporten een dingetje is geworden. In de lente, de zomer en de herst vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om een rondje te gaan hardlopen, mits de temperatuur aangenaam is en het ook gewoon droog is! Dus nu de winter echt in aantocht is, inclusief de lage temperaturen en regen (ik denk niet dat er veel sneeuw gaat vallen), merk ik dat ik toch op zoek ben naar een alternatief.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo heel erg fan ben van de standaard sportschool. Daarnaast heb ik ook vernomen van een aantal mensen in mijn omgeving dat de meeste sportscholen bekant drie weken vooruit helemaal volgeboekt zijn omdat er maar maximaal 30 personen per tijdsvak aanwezig mogen zijn. Dus ja, de standaard sportschool is al afgevallen.


Inmiddels heb ik de liefde voor de CrossFit al ontdekt, echter heeft dat ook zijn beperkingen (lees: spierpijn). Ondanks de pandemie, beveelt de WHO (World Health Organization) toch minstens 30 minuten bewegingen per dag aan. En aangezien ik momenteel vrij veel thuis zit... Heeft deze game mij doen laten denken... Is Just Dance 2021 geen ontzettend leuk alternatief voor de dagelijkse wandeling/hardlooprondje?

Sinds ik het hardlopen echt heb opgepakt, heb ik ook een best fancy-pancy acitivity tracker-sporthorloge. Deze registreert onder andere mijn slaap, mijn hartslag, hoeveel ik heb bewogen (of niet) en de hoeveelheid calorieën die ik heb verbrand die dag. Dus ik kon mijn horloge heel erg goed gebruiken voor het monitoren van mijn lichaam tijdens een uurtje Just Dance spelen.


Jullie mogen oprecht weten dat ik absoluut geen pro ben in Just Dance (of in dansen in het algemeen), maar met goede moed ben ik de afgelopen week meerdere malen in het Just Dance-avontuur gesprongen. Op de mooie zonnige dagen ben ik mijn standaard rondje gaan hardlopen. Hierdoor kon ik mooi een soort van “vergelijking” maken.

Om heel eerlijk te zijn, ben ik positief verbaasd met wat een uurtje Just Dance kan doen met een dance-noob zoals ik. Mijn standaard rondje hardlopen is ongeveer 5 kilometer en hierover doe ik meestal zo’n 40 minuten (ja ja, ik ben hier ook nog geen pro in, haha). Meestal is mijn gemiddelde hartslag zo'n 160 slagen per minuut en verbrand ik gedurde het rondje zo'n 450 kcal. In vergelijking: met één uur Just Dance haalde ik een gemiddelde hartslag van 140 slagen per minuut en heb ik gedurende dit uurtje zo'n 350 kcal verbrand!


Eindoordeel


Het is wel echt duidelijk dat Just Dance 2021 niet te vergelijken is met een rondje van 5 kilometer hardlopen. Echter sta ik er wel van versteld wat het met mijn lichaam doet. Ik stond na een uurtje dansen in de woonkamer echt te zweten! Daarbij heb ik ook het onderbuikgevoel dat door meer oefening de game ook steeds meer uitdagender wordt en je via deze manier de intensiteit omhoog kan gooien.


Het is absoluut geen vervanger voor de rest van mijn leven, maar wel een leuke toevoeging voor als het rotweer is buiten! Beter iets dan niets toch?


Score: 75/100


De game is beschikbaar gesteld door de uitgever en te koop in de Store.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page