top of page
  • Foto van schrijverLotte

Just Dance 2022 - review

"I'aaaaaaaaaaaaaaammmm gonnaaaaaaaaa swing from the chandelieeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrr! From the chandeeeeelieeeehieeeeeeeeeeeeeeeer" *

gif

Hehe, OK! OK! Jullie moeten blij zijn dat het geen Just Sing is, in plaats van Just Dance. Ik kan totaal niet zingen (al was mijn muziekleraar het er niet mee eens). En om heel eerlijk te zijn, kan ik ook helemaal niet dansen. But who cares!


"From the chandeeeeelieeeehieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer"

Ik hoor altijd veel mensen miepen over dat een game zoals FIFA en Call of Duty eigenlijk niet echt meer heel erg vernieuwend is. Misschien zelfs een beetje uitgekookt. Toch blijven mensen het kopen. Naja, eigenlijk vind ik dat er inmiddels nog wel een gameserie aan toegevoegd mag worden: Just Dance! Betekent het dat ik het een slechte game vind? Nou, nee!

Ik kan haast niet geloven dat er nog mensen zijn die Just Dance niet kennen, maar voor de mensen die daadwerkelijk onder een hele grote steen hebben geleefd: Het ultieme doel is het behalen van 5 sterren - of zelfs een megastar (!!!) - terwijl je aan het dansen bent (dûh).


Dit doe je door de dansers op het beeldscherm te spiegelen, terwijl je je telefoon vasthoudt. Sure, je kan het vast ook doen terwijl je een tablet vast hebt, maar het zou nogal zonde zijn wanneer deze door je televisie vliegt. Een vliegende telefoon is trouwens ook onfortuinlijk voor je televisie. Dus hou 'm goed vast.

Dus, nu hoor ik je al bijna de volgende vraag stellen. Zijn er vernieuwingen toegevoegd aan deze editie? Nou nee, eigenlijk niet. Is er überhaupt wel wat veranderd dan? Ja, dat wel. Het stickeralbum, waar je in de vorige editie je best voor deed om hem vol te krijgen, mist in deze versie. Is dat jammer? Nou ja, nee. Het was geen hele essentieel feature, maar het verzamelen van stickers in Just Dance 2021 was stiekem wel leuk.


Gelukkig bestaat de World Dance Floor gewoon nog steeds. Een lid van de Facebook groep heeft mijn gamertag zelfs een keer voorbij zien komen. Daarnaast worden de calorieën in de sweat-modus nog steeds bijgehouden én bestaat het Mojo-apparaat nog steeds. OK, Sorry! Ik zei net dus dat er geen veranderingen waren toegevoegd. Ik heb gelogen. Dat is er dus wel. HET MOJO-APPARAAT IS VERANDERD! De machine heeft nu ineens een bewegende achtergrond van een sterrenhemel.

Natuurlijk zijn er dit jaar een hoop nieuwe nummers toegevoegd en ook (godzijdank) een aantal nummers verdwenen ten opzichte van de eerdere editie, zoals Baby Shark. Side note: via Just Dance Unlimited kun je deze nog gewoon doen! Aangezien muziek niet echt mijn sterkste kant is, sla ik dit liever over.


Ik wil nog heel graag de nadruk leggen op de vormgeving van deze prachtige game. Want serieus, hoe alles beweegt (en dan heb ik het niet over de reflectie van mijzelf in het beeldscherm) en hoe het er allemaal uit ziet, is toch echt adembenemend te noemen. Ik dacht dat de vorige editie qua vormgeving al prachtig was. Nou, blijkbaar kan het allemaal nog mooier en beter. De coaches zijn ontzettend mooi weergeven, de outfits die zij dragen zijn bijna kunstwerken op zichzelf. En de achtergronden zijn bijna interessanter dan de dansjes zelf.

Conclusie

Just Dance 2022 betekent nog steeds veel uren aan plezier, ondanks dat er eigenlijk geen grote veranderingen aan toegevoegd zijn. Je kunt nog steeds ontzettend veel avatars (144 stuks), skins 63 stuks) en aliassen (143 stuks) verzamelen, al is het totale aantal wel iets minder dan de vorige editie, vanwege het missende stickeralbum.

Kort samengevat: Just Dance 2022 staat, net zoals de vorige edities, garant voor heel wat uurtjes plezier, zweet en verbrande calorieën. Dus, kom van die lekker zittende bank of stoel af... HET IS TIJD OM TE SCHUDDEN MET DIE HEUPJES! 💃🏻


Eindcijfer: 80/100

gif

Code is beschikbaar gesteld door de uitgever en is verkrijgbaar in de Store voor €59,99.


*Voor diegene die zich afvragen welk liedje ik hier half heb gequote: Sia - Chandelier.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page