top of page
  • Foto van schrijverLotte

Just Dance 2023 - review

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Just Dance is een game-franchise die ik inmiddels al een aantal jaartjes met heel veel liefde review. Iedere keer kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat het nieuwe deel min of meer leek op de vorige editie, met hier en daar wat aanpassingen. Voor Just Dance 2023 heeft Ubisoft een hele lading nieuwe opties en mogelijkheden doorgevoerd. Nu is het natuurlijk de vraag of dat ook écht zo is.

Refererend naar mijn review van Just Dance 2022: "Ik kan haast niet geloven dat er nog mensen zijn die Just Dance niet kennen, maar voor de mensen die daadwerkelijk onder een hele grote steen hebben geleefd: Het ultieme doel is het behalen van 5 sterren - of zelfs een megastar (!!!) - terwijl je aan het dansen bent (dûh). Dit doe je door de dansers op het beeldscherm te spiegelen, terwijl je je telefoon vasthoudt. Sure, je kan het vast ook doen terwijl je een tablet vast hebt, maar het zou nogal zonde zijn wanneer deze door je televisie vliegt. Een vliegende telefoon is trouwens ook onfortuinlijk voor je televisie. Dus hou 'm goed vast."

Anyway, de basisgame van Just Dance 2023 edition heeft iets meer dan 40 liedjes, inclusief K3! Ondanks dat het 'maar' 40 liedjes zijn, is deze lijst best prima gevarieerd. Wanneer je echter geregeld je sportkleding aantrekt om te gaan dansen op één van de nummers, zal je wel vrij snel uitgekeken zijn, aangezien het ook weer niet zo variërend is. Zoals je al een beetje aan je water kunt aanvoelen, heeft Ubisoft daarvoor óók een oplossing, namelijk: Just Dance+.


Just Dance+ is de 'vervanger' van Just Dance Unlimited. Al moet ik toegeven dat het woord vervanger niet helemaal juist is, aangezien je bij Just Dance Unlimited toegang had tot 700 liedjes en je het in Just Dance+ moet doen met 150 liedjes. De reden hiervoor weet ik niet, maar ik moet wel zeggen dat het nogal een bijzondere keuze is, aangezien de prijs voor het abonnement het zelfde is gebleven. Daarbij is de prijs van de base game ook precies het zelfde, namelijk 60 euro. Dus ik ben heel erg benieuwd naar de content die er dan aankomende tijd aan gaat komen, aangezien ik het wel echt een hele wonderbaarlijke keuze vind van Ubisoft.

Maar eh, ik denk dat het dus nu dus tijd is voor de beloofde vernieuwingen van de game. Zodra je de game opstart, is het al meteen duidelijk. De hele interface van het menu ziet er anders uit en het zoeken naar nummers is een stuk beter opgezet. Je kunt nu bijvoorbeeld zoeken op genre of simpelweg de naam van een liedje.


Daarnaast zijn de achtergronden aangepast, die er voor zorgen dat de game net wat meer diepte vertoont. Verder is ook de sweat mode verwijderd. Dit is de modus waarin je een soort van kon bijhouden hoeveel calorieën had verbrand tijdens het dansen. Maar ja... Dit zijn, naar mijn mening, niet echt redenen om Just Dance 2023 te kopen.

Is er dan wel een reden om Just Dance 2023 te kopen? Mogelijk! In Just Dance 2023 is er namelijk een heuse online modus toegevoegd! Dit betekent dat je dus samen kunt dansen met je game vrienden. Ennnnn... Er is zelfs support voor cross-play!


Echter moeten beide partijen wel over Just Dance 2023 beschikken. Oh, en wanneer je een liedje wilt gaan doen die op de Just Dance 2023+ playlists staat, moet je beiden een actief abonnement hebben.

Visueel en qua dance moves is Just Dance 2023 gewoon heerlijk. Dat waren de vorige edities ook al, dus daar is eigenlijk niet zo heel erg veel aan veranderd. Aan de eindstreep zit het er nu gewoon nog mooier uit. Daarbij is Just Dance ook een game waar ik geregeld naar terugkeer om eventjes lekker te dansen. Zeker wanneer het buiten aan het regenen is en ik het plan had om naar buiten te gaan, maar het gewoon hondenweer is. Het perfecte excuus om lekker binnen te blijven!


Conclusie

Met Just Dance 2023 verplichten de ontwikkelaars je eigenlijk tot het nemen van een extra abonnement, aangezien je met de base game maar toegang heb tot 40 nummers. Het aanbod van Just Dance+ is vele malen kleiner dan die van het unlimited abonnement, terwijl de prijzen hetzelfde zijn. Ik vraag mij dus heel erg hard af waar die overige 550 nummers zijn gebleven... Wanneer je geen vrienden hebt om mee te spelen (sorry dat je jezelf hierdoor ineens koos-vriendloos voelt), je niet zo veel geeft om een visuele upgrade of niet op zoek bent naar een betere manier om nummers te vinden, raad ik je aan het lekker bij de vorige edities te houden. In de tussentijd hoop ik dat de ontwikkelaars zich aan hun belofte houden en in de aankomende maanden extra veel content gaan toevoegen. Want hoe dan ook... Just Dance blijft hoe dan ook wel gewoon <3!


Score: 75/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever .

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page