top of page
  • Foto van schrijverJolina

Kijk Viaplay via de app op je console

Sinds twee maanden heeft Netflix er met Viaplay weer een concurrent bij. Het is een stevige concurrent, aangezien het volledige F1 circus via deze dienst voorbij komt in je woonkamer. Ook voetbalfans kunnen hun lol op met de Bundesliga en vanaf augustus komt daar ook de Premier Leauge bij. Daarnaast biedt de dienst uiteraard ook diverse fims en series aan en is er een uitgebreid aanbod voor (kleine) kinderen.


Op dit moment is het echter nog beperkt hoe je Viaplay kunt gebruiken. Ziggo abonnees kunnen via kanaal 200 van hun tv de F1 wedstrijden, trainingen en kwalificaties live volgen, hoewel dit een tijdelijke constructie lijkt te zijn. De Viaplay app werkt alleen op smart tv's van 2016 of jonger. Via smartphones, tablets, pc's, laptops of chromecasts is het wel mogelijk de app te gebruiken, al heeft dat wat meer voeten om aarde en gaat dit meestal om kleinere schermen. Helaas is het in Nederland officieel nog niet mogelijk om de Viaplay app op je console te gebruiken.

Gelukkig hebben we voor dat laatste knelpunt een creatieve oplossing, zodat je toch via je Xbox console kunt genieten van alles wat de Viaplay streamingsdienst te bieden heeft. Je kunt dit als volgt voor elkaar krijgen:

  1. Start je console en ga naar Instellingen

  2. Kies voor Systeem en selecteer Taal en locatie

  3. Verander in de kolom Systeem de Locatie naar Zweden of Denemarken

  4. Laat de overige taalinstellingen ongewijzigd en klik op Herstart nu

  5. Je Xbox console start nu opnieuw op met de gekozen locatie. Als je weer in het home dashboard bent, open je de Store en zoek je naar de Viaplay app onder apps

  6. Installeer de Viaplay app en herhaal stap 2 en 3 om je locatie terug naar de oorspronkelijke te zetten

  7. Als je console opnieuw is opgestart, open je de Viaplay app en log je in met je accountgegevens

  8. Voilà, je kunt de geïnstalleerde app nu gebruiken!

Let op: Microsoft gedoogd het meermaals veranderen van de locatie van je Xbox console, maar dit blijft een handeling die volledig op eigen risico genomen wordt.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page