top of page
  • Foto van schrijverJolina

Kill It With Fire - Review

Je hebt van die games, waar je jezelf al heel visueel iets kunt voorstellen, door alleen de titel te lezen. Kill It With Fire is er zo een. Waar denk je aan als je die titel ziet? Ik vermoed dat het antwoord van zo'n 75% van de mensen waaraan je het vraagt, als volgt luid: vlammenwerpers en vieze beesten. Helemaal juist! We gaan door voor de magnetron. Een object wat we overigens prima als wapen zouden kunnen inzetten in deze game...


Kill It With Fire is een first person actiegame, waarbij je de jacht opent op spinnen. Een soort van huiskamer-hunting simulator dus. Behoorlijk wat mensen hebben het niet op spinnen of hebben zelfs een spinnenfobie ontwikkeld in hun leven. Er zijn overigens ook mensen die hele grote spinnen heel chill over hun lijf laten lopen, maar dat heb ik persoonlijk nooit begrepen. De relatie tussen mens en spin is daarmee behoorlijk complex.

Anyway, ik denk dat een hoop mensen zich kunnen vinden in het uitgangspunt van deze game: het wordt tijd om terug te vechten tegen deze harige, achtpotige beesten! Wat kunnen we daar het beste voor in zetten? Nou ja, vuur uiteraard! Een busje haarlak in combinatie met een aansteker kan wonderen verrichten.


Het blijft echter niet bij die zelfgemaakte vlammenwerper. In Kill It With Fire wordt alles (letterlijk overigens) uit de kast getrokken wat als een wapen kan worden ingezet. Het allereerste voorwerp dat je in je handen pakt, een clipboard met je objectives, blijkt al uiterst effectief. Maar je wilt natuurlijk meer... Wat dacht je van een shotgun of flinke dosis C4? Als een ware Rambo duik je agressief de strijd in.

Het concept is absoluut hilarisch te noemen en het doet een wens van velen vervullen om eens lekker los te gaan. Maar hoe zit het met de gameplay?


Zodra je aan de eerste missie begint, krijg je een aantal objectives onder je neus gedrukt. Je moet ze doorlopen om een missie succesvol te eindigen. Voorbeelden zijn dat je een x aantal spinnen moet vermoorden, geheime kamers vinden, een dubbel-kill moet maken met een shotgun of alle toiletten uit het level moet slopen. Ondertussen verzamel je nieuwe wapens, tools en upgrades hiervoor, die het mogelijk maken om op nieuwe manieren de strijd aan te gaan. FUN, isn't it?! Totdat je dat kriebelende geluidje hoort als er een spin in de buurt is... Brrrr!

Het mag duidelijk zijn dat Kill It With Fire volledig gericht is op het brengen van hersenloos plezier. Dat wordt extra duidelijk als je kijkt naar hoe de game er uit ziet. Helaas niet veel bijzonders, het zou zo een game uit de vorige generatie kunnen zijn. Of ja, twee generaties terug zelfs, als je de Series X|S als nieuwste generatie mee telt. Voor de graphics hoef je deze game echt niet aan te slingeren dus.


Ook de besturing en controls zijn niet echt top. Ze voelen niet heel natuurlijk aan op een of andere manier, al zullen de graphics hier ook wat aan bijdragen in negatieve zin. Als je weet wat je kunt verwachten en je hebt gewoon zin om even de Rambo uit te hangen, dan is dit wellicht wel de perfecte game voor jou.Score: 60/100

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page