• Glenn

King of Seas - Review

King of Seas is geen game zoals bijvoorbeeld Sea of Thieves. Nee, deze is wat dat betreft echt heel anders, maar het gaat wel om een piratengame. Echt iets voor mij dus!


Tot de demo beschikbaar kwam van King of Seas, had ik eigenlijk nog nooit van deze game gehoord. Het is dan ook geen dikke AAA game, maar vermakelijk is hij zeker.

King of Seas is een aRPG game, wat staat voor action role playing game. Deze game vertelt het verhaal van, in mijn geval, Luky. Je kan ook voor het vrouwelijke personage Marylou kiezen. Hoe moeilijk je de game wilt hebben, kun je vooraf al bepalen na je het personage geselecteerd hebt.


Om het verhaal even kort uit te leggen zonder echt wat te verklappen, je bent bezig met wat opdrachten uit te voeren en dan gebeurt er ineens wat slechts en daar krijg jij de schuld van. Het resultaat is dat jij bijna vissenvoer bent en gevonden wordt door een stel piraten.


Vanaf hier gaat het verhaal verder en kom je in aanraking met allerlei personages, zoals "Captain D. Morgen". De naam liet mij een beetje denken aan dat ene drankje. Vanaf hier begin je dan aan je avontuur op de zeven zeeën. Het is dus zowaar een diepgaand verhaal, maar hoe het vertelt wordt, vind ik persoonlijk minder leuk.

De gameplay van King of Seas is eigenlijk verrassend goed. Dit is niet zomaar een spelletje waarin je met je boot van A naar B reist om daar opdracht X uit te voeren voor persoon Y, etc. De wereld van King of Seas is namelijk een dynamische wereld. Dus elke actie die jij onderneemt, heeft invloed op de wereld. Zo veranderen dus constant de handelsroutes en de moeilijkheid past zich ook geleidelijk aan naarmate jij meer vestigingen veroverd. De uitdaging zit er op deze manier goed in.


Ook maakt het spel gebruik van 'procedural generation', wat inhoudt dat elke nieuwe game die je start, voortdurend vernieuwt. Zo is elke sessie dus anders en blijft het leuk om de map te verkennen. Hiernaast kom je ook genoeg gevaren tegen op de zee. Denk hierbij aan vulkanen die uitbarsten, krakens die je met tentakels aan willen vallen of een hevige storm met alle gevaren van dien.

Om je te kunnen verdedigen in het spel, heb je natuurlijk een mooi setje kanonnen op je schip. Helaas werken deze niet tegen een vulkaan of Kraken, daar moet je gewoon snel van weg varen. Maar die kanonnen zijn niet je enige verdedigingsmiddel, je hebt ook een aantal skills (20) die kunt vinden of kopen bij een van de vestigingen. Hiernaast heb je ook een 'Talent Tree' die vertakt is in drie lijnen. Deze zorgen voor dat extra beetje power en flair in de gevechten. Uiteraard moet je ook een beetje strategisch nadenken en gebruik maken van de wind en je snelheid.


Hoe leuk het ook is om een gevecht op zee aan te gaan, moet je daar natuurlijk ook een beetje de looks voor hebben. Ik bedoel maar, welke piraat wordt er nu serieus genomen in een oud en lelijk schip? Daarom hebben ze in King of Seas een 'ship customization' ingebouwd. Je kunt zelfs uit vijf verschillende schepen kiezen als je daar uiteindelijk de centen voor bij elkaar hebt verdiend. Elk schip heeft andere eigenschappen en daarmee dus voor- en nadelen.

Om geld te verdienen in het spel kun je dus main en secondary quests voltooien, maar je kunt ook andere schepen plunderen of handelen in goederen. Je komt ook wel eens gezonken schepen tegen of voorwerpen aan het strand, waarmee je dus ook geld en spullen kunt verdienen.


Maar dit is nog lang niet alles wat je in het spel kunt doen om iets bij te verdienen. Zo kun je ook vissen, geheime schatten zoeken met behulp van een schatkaart of gewoon de moeilijkheidsgraad verhogen van het spel.

Grafisch hoef je weinig te verwachten van deze game. Hoewel hij er leuk en kleurrijk uitziet, had ik het ook geloofd als iemand me zei dat het een mobile game was geweest. De muziek is daarentegen wel heel leuk en geeft dat echte piratengevoel als je aan het spelen bent.


Wel één minpuntje wat ik moet benoemen, is dat je de camera niet kunt draaien en dergelijke. Dit is wel een functie die ik heb gemist bij het spelen van deze game. Door het gebrek hieraan, heb je dus eigenlijk een heel uitgezoomd beeld en dit alles een beetje klein laat lijken.

Conclusie

King of Seas is een gloednieuwe top-down piraten aRPG met een vrij diepgaand verhaal. Alleen de manier waarop het verhaal verteld wordt, is naar mijn mening minder leuk gedaan. Hiervoor wordt enkel tekst gebruikt met een achtergrondmuziekje.


De gameplay van het spel is daarentegen wel weer heel uitgebreid en makkelijk onder de knie te krijgen. Je kan dus aardig wat uren kwijt in deze game en biedt deze ook voldoende uitdaging voor elke speler door de aanpasbare moeilijkheidsgraad.


Helaas zijn de graphics niet je van het en is de camera niet te draaien en dergelijke. Hopelijk voegen ze deze camerafuncties nog toe aan het spel. De muziek en geluiden zijn daarentegen wel weer van goed niveau en dragen bij aan dat echte piratengevoel.


Score: 70/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven